Получаване на по-старо и получаване на тегло

Ние знаем, че застаряването е неизбежно, но когато се оглеждате по-възрастните хора в наши дни, те изглеждат по-млади от всякога. Част от него е да се научим как да се грижим за себе си с упражнения, но независимо от това, което правим, телата ни ще се променят.

Има някои неща, които не можем да контролираме, когато остареем, но едно нещо, за което можем да направим нещо, е управлението на нашето тегло.

Може и да не сме същите като тебе, като тийнейджър, но можем да бъдем силни, здрави и здрави, без значение колко сме възрастни.

Защо ние печелят тегло като възраст

Повечето хора смятат, че натрупването на тегло и стареенето вървят ръка за ръка, но причината, поради която натрупваме тегло, не е просто да стареем, а именно как се променят нашите навици. Много от нас печелят тегло, защото:

Въпреки че има някои елементи, които не можем да контролираме, повечето от увеличаването на теглото, което идва със стареенето, може да бъде избегнато с малко упражнение .

Какво можеш да правиш

Основната причина за загубата на мускули, която намалява обмяната на веществата, е, че често прекарваме прекалено много седене - седяме на работа, седим, когато гледаме телевизия и седим, когато свирим на компютъра. Ако прекараме твърде много време в това, когато сме по-млади, е много по-трудно да спрем това, когато остареем.

От това следва, че активността и повдигането на тежестите ще ви помогнат да запазите мускулите си и да увеличите костната плътност, като поддържате по- висок метаболизъм . Преди да започнете, посетете Вашия лекар, особено ако имате някакви лекарства или имате болка или наранявания, с които се занимавате. След като имате разрешение да упражнявате, можете да следвате този основен подход за получаване на форма:

Ако ви е трудно да започнете или да се придържате към програмата за упражнения, мотивирайте се, като си спомните какво правите за вашето здраве, когато тренирате: Вие се чувствате по-добре, изглеждате по-добре, намалявате шансовете си за сърдечни заболявания и диабет и най- , вие правите това, за което е предназначено тялото ви: движете се наоколо.

Източници:

Уилямс PT, Wood PD. Ефектите от променящите се нива на упражняване върху теглото и свързаното с възрастта увеличаване на теглото. Int J Obes (Лондон). 2006 Mar 30 (3): 543-51.

Уилямс PT, Pate RR. Взаимоотношения между упражненията и възрастта до тежест в 60 617 мъжки бегачи. Мед Сис Спорт Изпълнение. 2005 Aug; 37 (8): 1329-37.