Защо фитнес резултатите са различни за всеки

Присъединяването може да се почувства като борба, особено ако сте работили усилено седмици, без да виждате външни резултати. Изображенията на атлетичните тела, които са привързани да ви мотивират, сега изглеждат източник на чувство на неудовлетвореност, а не на овластяване.

Често много от нас се чувстват, че сме единствените, които се борят с резултати от фитнес. Чудя се защо другите изглеждат по-лесни и защо промените в тялото не се случват. Това са много често срещани опасения, така че не се чувствайте сами във вашата борба.

Фитнес резултатите са различни и напредъкът е различен за всеки отделен човек. Това ще изисква търпение и прилагане на правилните методи, които работят най-добре за вас. Всеки е различен по отношение на начина на живот, типа на тялото, генетиката, възможните медицински проблеми и дори възрастта, които играят роля в способността ни да постигаме резултати.

Успешните методи за постигане на най-добри резултати са добре документирани чрез клинични проучвания и изследвания.

Бързото изтръгване не работи

Томас Баруик / Гети изображения

Някои обучителни програми насърчават драстични мерки за промяна на тялото ви. Изследванията показват тежко калорийно ограничение и диети като нездравословни начини за постигане на идеален телесен състав. Тези, които са сериозни в постигането на целите за фитнес, търсят дългосрочно решение, а не временно решение.

Ако желанието ви е да се оформите, препоръчваме да избягвате диети, които обещават тялото на вашите мечти след 3 седмици. Фитнес в бутилка не съществува и със сигурност не ни учи как да ядем и упражняваме за здраве. Важно е да останете психически силни и да се съпротивлявате на изкушението да паднете за трикове.

Оставете се поне 12 седмици, за да видите реалистични цели. Според едно проучване, публикувано в Британската журналистика на спортната медицина, този период от време значително подобрява процента на телесните мазнини. Четенето на статии за най -добрия начин да получите постно ще ви помогне с мотивацията и ще ви държи в крак с вашата фитнес програма.

Избягвайте да ограничавате калориите

Може да сте започнали фитнес програма, която ограничава твърде много калории, поставяйки тялото ви в режим на глад. Тялото се нуждае от определено количество калории, за да функционира ефективно и да ви помогне да отслабнете. Намаляването на мазнините е повече за правилното хранене, а не за по-малко хранене.

Храненето на повече може да звучи странно, но не и когато смятате, че тялото се нуждае от калории (енергия), за да функционира. Ще имате нужда от точното количество здравословни калории, комбинирано с упражнения, за да изгаряте мазнините от вашия организъм.

Постигането на цели означава хранене за мускулите, които искате, и мазнините, които искате да загубите. Слабото и мускулестото тяло изисква консумирането на достатъчно калории, за да функционира на оптимални нива във и извън фитнес залата. Четенето на статии за това, защо може да се нуждаете от повече калории, ще ви предостави нова перспектива за вашата фитнес програма

Останете мотивирани

Стартирахте ли фитнес програма, силно мотивирана и се борехте да останете последователни? Понякога е трудно да погледнем честно на себе си и да признаем, че правим оправдания. Спираме да пишем в дневника ни за хранене и планираните тренировки се заменят с всичко, което идва.

Това е времето да преоценим и да направим промени, за да се върнем назад. Ако искате резултати, тя ще поеме всекидневен ангажимент да направи това възможно. Четенето на статии за фитнес и прилагането на методи за отчетност , за да постигнете целите си, ще помогне за подмладяване на изоставащата мотивация.

Положително изображение на тялото

Можем да се фокусираме толкова върху тялото си, ние не успяваме да се насладим на процеса на приспособяване. Важно е да не обръщате внимание на вашата програма за обучение и да станете толкова обсебени, че се чувствате като тежест. Фитнес е прогресивно пътуване и целите непрекъснато се преразглеждат според промените в тялото.

Здравите хора са склонни да бъдат щастливи, уверени и не се консумират от образ на тялото. Те обикновено са твърде заети да мислят за следващото си здравословно хранене, за да наблегнат на няколко излишни килограма. По-спокойно отношение им позволява да се наслаждават на всички етапи на приспособяване. Освен това подчертаването на нашия образ на тялото е просто друг начин да освободим допълнителни хормони като кортизол в нашата система, свързани с повишаване на теглото.

Четенето на статии за това, как стресът може да окаже неблагоприятно влияние върху способността ни да губят мазнини, се препоръчва и трябва да ни помогне да имаме по-добри перспективи по време на работа по лични цели.

Оставете ги да викат за вина

Вината за храните е вероятно един от най-големите проблеми, които трябва да преодолеете по време на обучителната си програма. Социалното напрежение е високо, за да се храни перфектно през цялото време. Това просто не е реалистично и не може да се поддържа завинаги. Това всъщност попречи на постигането на вашите фитнес цели.

Радвайки се на случаен измама хранене се нарича човек и част от здравословен, балансиран живот. Фитнес ентусиастите определено имат няколко бисквитки без вина и така трябва да сте. Ще спечелите по-здравословна перспектива за хранене, когато четете статии за това, как вината за храна може да повлияе на способността ви да се приспособявате. Балансираният живот ще ви позволи да поддържате фитнес програмата си с по-здравословна перспектива.

Тренирайте по-разумно, не е по-трудно

Били ли сте извършвали интензивни ежедневни тренировки и понякога го удряли два пъти? Разхождате ли се напълно уморени и изтощени? Ако отговорът е "да", вероятно правите твърде много и не позволявате достатъчно време за възстановяване на мускулите. Това може да доведе до натоварване на тялото като цяло.

Да имаш постно и мускулесто тяло не означава да отделяш часове във фитнеса. Ефективните тренировки са съсредоточени и могат да бъдат постигнати за по-малко от час. Научете как ефективно да предизвиквате тялото си, ще дадете по-добри резултати. Четенето на статии за това как най-добре да използвате времето за фитнес и как да избегнете често срещаните грешки при упражнения ще ви помогне да създадете програма за качество.

> Източници:

> Британският дневник на спортната медицина, влиянието на 12-седмичния ходене по футбол върху здравето и фитнес при мъже над 50-годишна възраст, Джош Тимъти Арнолд и др., 10/15

> Диета отслабна: Когато храната е враг, ACSM Fit Society® Page , тримесечно издание на Американския колеж по спортна медицина, acsm.org, лято 2010, стр. 5

> Здравни публикации в Харвард, Медицинско училище в Харвард, Защо стресът кара хората да преяждат, 2/12