Сила обучение за спортисти с издръжливост

Теглото тренировки тренировки предоставят големи печалби за издръжливост атлети

Спортистите с издръжливост често прекарват по-голямата част от времето си за обучение, ангажирано в конкретния им спорт. Пътниците се движат, велосипедисти, плувци плуват. Обикновено те ще добавят някаква стречинг или основна работа след основната си тренировка, а може би и малко кръстосано обучение в извън сезона, но като цяло те бързо стават специалисти в един спорт. Всъщност принципът на специфичност е един от основните наематели на тренировъчна програма, която помага на добрите атлети да станат страхотни спортисти.

Въпреки че издръжливостта на издръжката на времето е основният фокус на спортистите за издръжливост, идеалната програма за обучение трябва да включва и здравословна доза силова тренировка. За да поддържат високо ниво на годност, да избягват прекалените наранявания и да се справят с конкуренцията, спортистите с издръжливост трябва да добавят силен тренировъчен тренинг.

Сила за обучение намалява риска от нараняване

Увреждания при повторно използване: Най-често срещаните наранявания на спортистите за издръжливост включват натрапчиви хронични болки и болки, които често се оказват като тендонити, дължащи се на прекомерно използване на едни и същи мускули в една и съща структура на движение в продължение на часове. За да се развият плавните умения за течение, плуване, каране на ски и колоездене, определени модели на движение трябва да станат толкова вградени в тялото, че те са автоматични. И все пак точно тези автоматични модели на движение могат да доведат до хронични проблеми, мускулни дисбаланси и дразнене и възпаление на меките тъкани.

Навяхвания и издънки : Навяхването и натоварването са друг често срещан вид наранявания за тези, които ден след ден набиват тротоара. Както при прекалените наранявания, щамовете са по-вероятни, тъй като мускулните модели стават толкова рутинни, че агонистичните и антагонистичните мускулни групи вече не поддържат добър баланс, но започват да се изравняват - едната страна става силна и стегната и противоположният мускул групата става слаба и слаба.

Това често е настроено за изтеглени мускули или дори изкълчване на глезена.

Намаляването на риска от нараняване може да се случи само с 10-15 минути съпротива няколко дни в седмицата. В идеалния случай състезател по издръжливост ще включва 1-2 тренировки на пълна маса на седмица, но дори и няколко фокусирани упражнения всеки ден могат да спомогнат за подобряване на мускулния баланс и намаляване на нараняванията. Основният начин, по който се развива съпротивата, е изграждането на структурната цялост на костите, сухожилията, сухожилията и мускулите. Изборът на упражнения, които балансират мускулите и спомагат за поддържането на цялостното изравняване на тялото, води до дълъг път, за да се избегнат дългосрочните болки и болки.

Сила обучение повишава силата и мощността

Друго предимство на тренировките за сила е увеличаването на скоростта и мощта по време на издръжливост.

Когато спортистите с издръжливост изпълняват специфично спортно обучение, те могат да изграждат повече мускулни влакна, както и да обучават сърдечно-съдовата система да работи по-ефективно и дори да повиши прага на лактат .

Най-добрият начин да извлечете максимума от тренировката за силови тренировки е използването на тежки тежести за по-малко повторения.

Упражнения по сила за спортисти с издръжливост

Засилващите тренировки за спортистите с издръжливост не е необходимо да бъдат обширни. Изберете 5 упражнения и направете 8-10 повторения от всеки за 2-3 комплекта. Използвайте доста тежка съпротива. Ще разберете, че е твърде тежко, ако не можете да поддържате подходящата форма за всичките 8 повторения. Ако вдигате тежки, трябва само да се повдигнете 1-2 пъти седмично.

Съвети за силово обучение за спортисти с издръжливост

Долния ред

Сила обучение е добро допълнение към почти всяка програма за обучение на спортист, но издръжливост спортисти имат някои много ясни ползи от началото тренировка тегло.