8 лесни тренировки за начинаещи

Лесно упражнение за начинаещи в дома

Ако сте начинаещ упражнение и не обичате да работите, ще ви хареса тази статия. Защо? Защото ще ви кажа да пропуснете тези потни, тежки упражнения. Всъщност, лесните тренировки за начинаещи у дома или на открито са по-добър избор, когато току-що започвате.

Лесното начално упражнение е от съществено значение за доброто здраве и загуба на тегло. Тренировките за начинаещи (и особено за тези, които са опитвали и не са успели да поддържат тренировъчна програма) са специално предназначени да изградят увереност и да създадат житейски навици за благополучие .

Така че, ако целта ви е да отслабнете и да станете здрави , вземете удобните си дрехи и нека започнем.

Предимства на лесните тренировки за начинаещи

Начинаещите, които започват да работят, могат да се радват на широка гама от предимства. Ако сте напълно нови за упражнения, сесии с ниска интензивност на активност ще ви помогнат да изгорите повече калории. И ако не компенсирате, като ядете повече, паунда ще започне да пада. Но тези тренировки имат и по-важна функция.

Лесните тренировъчни сесии са градивните елементи на вашата фитнес програма. Те ще ви помогнат да създадете навици, които ще доведат до значително намаляване на теглото и управление на теглото през целия живот . Лесните тренировки ви помагат да:

Лесно упражнение подобрява здравето

Има и медицински ползи за тренировки с ниска интензивност.

Изследователите са проучили начините, по които леките тренировки засягат тялото. Макар да е отделено голямо внимание на медиите за тренировките с висока интензивност , лесните сесии все още остават основен компонент на програмите за отслабване за много различни популации, включително хора с диабет тип 2, метаболитен синдром или високо кръвно налягане .

Когато изследователи са изследвали група жени в постменопауза с метаболитен синдром, те са открили, че програма с упражнения с ниска интензивност е ефективна при намаляването на телесните мазнини и помага да се намали кръвното налягане и да се понижат нивата на глюкозата и триглицеридите. Тъй като загубата на тегло често е обезпокоителна за жени в постменопауза, тези констатации са важни.

Друго изследване, проведено във Франция, оценява ефекта от лесните тренировки върху нивата на кортизол. Кортизолът е хормон, който се свързва с повишаване на теглото на корема, когато нивата в тялото остават високи за дълги периоди от време. Авторите на изследването установяват, че упражненията с ниска интензивност са ефективни при намаляване на нивата на циркулиращия кортизол.

Лесни тренировки за начинаещи у дома

Нямате какво да губите и да спечелите толкова много, така че защо да не започнете с лека програма за упражнения днес ? Въпросът е да се направи нещо ... нещо , в повечето дни от седмицата. Задайте краткосрочна цел да завършите три тренировки през първата си седмица, а след това добавете тренировъчни дни постепенно, докато не правите някаква форма на дейност в повечето дни от седмицата.

Видът упражнение, който избирате да направите, е по-малко важен от последователността на вашата програма. Но ако нямате идеи, тук са пет прости тренировки, за да започнете.

Лесно тренировки за начинаещи на открито

Упражняването навън осигурява допълнителни дози. Има облекчаващи стреса предимства за дишане на чист въздух и наслада на местния парк, басейна или природата. Опитайте една от тези дейности

Не забравяйте, че когато сте начинаещ, то е просто да се движите, да създавате рутинна работа и да изграждате увереност. Ако искате да увеличите удоволствието си и да увеличите ползите за здравето, добавете най-малко пет минути лесни удължителни упражнения в края на вашата сесия.