Загуба инчове, но не и загуба на тегло?

Претеглянето на себе си е типична част от опита за отслабване . Теглото ви не е просто число, а нещо, което всъщност може да промени начина, по който се чувствате за себе си. Стъпка по скалата първото нещо сутрин и ако този брой е по-нисък от преди, може да се почувствате по-добре за себе си. Ако е по-висока, вашият ден може да започне с наклон надолу. Но каква е теглото ви наистина и колко полезно е, когато става дума за проследяване на загуба на тегло прогрес ?

Изучаването на отговорите на тези въпроси може да ви даде напълно различна гледна точка за Вашия мащаб.

Фокусирайки се върху загубата на мазнини, а не загуба на тегло

Когато говорим за намаляване на теглото, това, което обикновено означава, че се отслабва. Искате да отслабнете около бедрата, бедрата, корема и ръцете. Но странното нещо за отслабването е, че не винаги означава загуба на действително тегло извън скалата.

Може да звучи странно, но е възможно да получите по-тънки, без всъщност да виждате промяна в теглото си. Това се случва, когато загубите телесна мазнина, докато печелите мускули . Теглото ви може да остане същото, дори когато губите инча, знак, че се движите в правилната посока. Проблемът е, че може да се съсредоточите върху мащаба, като вярвате, че ако този брой не се промени, просто не получавате реални резултати. Знаейки разликата между загуба на тегло и загуба на мазнини в тялото може да промени начина, по който виждате себе си, напредъка си и може би дори как гледате собственото си тяло.

Истината за теглото си

Типичната скала показва теглото ви, но не ви казва колко от това тегло са мускулите , мазнините, водата, костите или органите. Теглото на бодибилдъра може да е извън класациите поради допълнителните мускули, но това не означава, че той е с наднормено тегло или мазнини. Познаването на състава на тялото ви е важна информация, ако наистина искате да получите резултати и за съжаление типичният мащаб не ви казва това.

Друга причина мащабът на теглото не е толкова надежден, че се променя през цялото време. Ще видите промени в теглото през целия ден, понякога с до 10 паунда, в зависимост от това какво и колко често ядете и пиете, колко често отивате в банята или ако задържате вода.

Мащабът има някои важни приложения. За хората, които са загубили тегло, проучванията показват, че редовното претегляне им помага да поддържат загубата на тегло. Лесно е теглото да се изплъзва с течение на времето, така че мащабът е полезен инструмент в това отношение.

Докато мащабът не е напълно безполезен, може да не е най-доброто средство за хора, които просто започват програма за загуба на мазнини. Ако не ви помогне да останете на път и да постигнете целите си, може би е време да предприемете различен подход за проследяване на напредъка ви.

Фокусирането върху загубата на мазнини е много по-важно от фокусирането върху теглото ви. Когато губите телесна мазнина , вие правите постоянни промени в тялото си, като премествате телесния състав, така че да имате по-малко мазнини и повече мускули. Когато отслабнете, бихте загубили вода или дори мускули. Невъзможно е да разберете дали виждате реални резултати или просто продуктът на ежедневните си навици, хормоналните промени и промяната в нивата на хидратация.

Как скалата се намира

Когато стартирате програма за пръв път, може да ви е необходимо допълнително насърчение, за да продължите и доказателство, че това, което вършите, е работа. Мащабът може да не ви даде това. Ето защо мащабът може да ви подведе.

Промяна на начина, по който измервате успеха си

Дори и да не сте готови да престанете да претегляте себе си, използването на други начини за измерване на напредъка може да ви мотивира и да ви помогне да осъзнаете, че правите промени, без значение какъв е мащабът. Това е особено вярно, ако не губите тегло там, където искате.

Тя помага да се помни, че вашето тяло губи тегло в определен ред въз основа на вашия пол, възраст, генетика и други фактори, които са извън вашия контрол. Само защото не губите тегло в бедрата си, не означава, че не губите тегло някъде. Може би е от място, за което не ви е грижа много.

Ако скалата ви кара да се побъркате, прекъсването от претеглянето може само да отвори очите ви за други възможности. Теглото ви не е единствената мярка за вашия успех. Спуснете мащаба и просто вижте докъде сте стигнали.

> Източник:

> Трейси Л. Тилка, Рейчъл Анунциато, Деб Бургард, Сигрун Даниелсдотир, Елън Шуман, Чад Дейвис, Рейчъл М. Калоеро. Теоретичният подход към здравето: оценка на доказателствата за приоритизиране на благосъстоянието над отслабване. Journal of Obesity , 2014; 2014: 1