Лесно ниско съдържание на въглехидрати хляб хранене закуска пудинг рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 221

Мазнини - 17 гр

Карби - 8гр

Протеин - 11g

Общо време 4 мин
Подгответе 2 мин , готвяйте 2 мин
Сервирания 1

Тази лесна нисковъглеродна рецепта за закуска на лен, може да се събере в микровълновата печка за по-малко от пет минути!

Лен семена са голям източник на фибри и добри мазнини (предимно омега-3 мастни киселини ), но те също придават вкусно ароматен вкус. Още по-добре, смляното брашно от ленено семе е с ниско съдържание на въглехидрати и не съдържа пшеница или глутен, което го прави чудесен вариант за глутен за топла база за закуска.

Тази рецепта също е невероятно гъвкава. Можете да добавите плодове или други "смесители", за да създадете нови вкусове в зависимост от вашето настроение - и ние имаме някои чудесни предложения по-долу. Можете дори да използвате тази рецепта като основа за по-здравословен вариант за десерт. Нека твоето въображение летят!

Съставки

подготовка

  1. Смесете 1/4 чаша брашно от ленени семена, 1/4 чаша вода (част от течността може да бъде сироп без захар, ако желаете) и 1 голямо яйце в купа с микровълнова фурна.
  2. Микровълнова на високо за около 45 секунди. Преместете варена част от пудинга към центъра на купата и добавете желаните миксирания.
  3. Микровълнова печка за около още 45 до 60 секунди, в зависимост от избрания микс (замразените плодове ще се нуждаят от още по-дълго готвене, тъй като ще охладят пудинга). Разбърквай и яж.

Възможни миксове и топинги

Информацията за храненето не включва тези допълнения.

Защо трябва да добавите лена към вашата диета

Ленените семена са много питателни. Те имат много фибри и здравословни мазнини и имат много ниско съдържание на въглехидрати. Останалите добри новини? Те са вкусни, с деликатен аромат. И е много лесно да се работи с лена във вашата диета.

Слово на внимание: Лененото семе е много високо във влакно, така че пие много течност, за предпочитане вода, докато яде лен. Цялото ленено семе ще се отплава директно през храносмилателната система, разделяща се от бръчките. За да получите максимална полза от ленено семе, ги смилате в хранене (или го купувайте по този начин). Ето някои лесни и вкусни начини да добавите брашно от ленени семена към вашата диета.

Поръсете го или го смесвайте с други храни

Добавете цели или смлени ленени семена, за да:

Направете сладка или пикантна бъркалка

Идеята тук е да се залее вряла вода върху брашно от ленено семе, за да се направи вид овесена каша, който може да бъде ароматизиран по много начини, както сладки, така и пикантни.

Количеството на водата ще варира според вкуса, но около два пъти по-голямо количество вода като брашно от ленени семена е добро начално място. Също така искам да добавим щипка сол, а ако отида и на сладката страна, и малко подсладител. Оставя се да се сгъсти за няколко минути, докато семената поглъщат водата. Ако е твърде дебела и "подобна на гел", добавете още вода.