Са бъгове нови суперхрана?

Високо в протеини и устойчиви, насекоми може просто да бъде храната на бъдещето

Ах, лято. Листно дърво. Удобна хамак. Ледено студена лимонада. Чиракът на щурците.

Някога смятали ли да хванат няколко от тези бъгове и да ги хвърлят на скара?

Ако сте като повечето Северна Америка, вероятно не. Всъщност, самата идея за това ви обезсмисля. Но знаете ли, че грам за грам, щурците съдържат два пъти повече протеини, отколкото пържола ?

И това е една от причините, поради която много хора - фитнес ентусиасти са включени - да започнат да гледат на бъговете като жизнеспособен източник на хранене.

Друга причина? Храненето на бъгове може да бъде полезно за нашата планета.

Bug Food: Това е устойчиво

Според Организацията на ООН за прехрана и земеделие, един на всеки шест души по света ще умре от глад и недохранване.

Добрата почва и чистата, чиста вода бързо изчезват. Разнообразието на културите намалява. Широкомащабното търговско животновъдство става все по-трудно, особено в световните региони, където ресурсите са оскъдни.

И познай какво? Храненето на бъгове може да помогне за решаването на този глобален проблем с недостига на храна, прекомерното земеделие и изчерпването на природните ресурси.

Ефективността на превръщането на храната в насекомите е около двадесет пъти по-висока от тази на говедата.

Нещо повече, някои изследователи изчисляват, че в даден момент съществуват толкова много, колкото 10 ^ 18 (това са 10 квинтилиони ) индивидуални насекоми. Дори да изядем само 2000-те вида, това е доста хубаво начало.

Готвене с бъгове

Да приемем, че установявате, че етическият аргумент е убедителен и че сте склонни към хранителния профил на бъговете.

Все още може да имате няколко резерви за себе си.

Така че нека да го направим на масата: не е нужно да ядете бъгове цели или сурови.

Пфу!

А в случай, че се чудите, бъговете могат да вкусят страхотно!

Вероятно най-лесният начин да включите насекомите във вашата диета е да ги изпечете и после да ги смилате.

Точно така: говорим за бъбречно брашно. Вие дори няма да ги забележите - с изключение на леко ореховия им вкус.

Смесването на брашна от насекоми в печени продукти е лесно. Ето една рецепта за хляб за бански на крикет с кокосова облицовка. Също така ще намерите източници за бъгове и други продукти.

И преди да го разберете, вие ще поръсите брадавици на салата като крутони. Ще добавяте брашно към вашите печени продукти. Вие ще хвърлите няколко червеи във вашия Supershake, за да нахлуете с протеина.

Отивам Бъги

Разбира се, в началото идеята за хранене на бъгове може да изглежда малко трудно за преглъщане. Но ние залагаме, че през следващите години все повече и повече от нас ще започнат да вкарват брашно в нашите ястия. Защо да не сте един от първите, които да го опитате?

Барбекю крикет, някой?

Източници

Bednarova, Martina, et al. Съдържание на пуринови производни и аминокиселинен профил в ларвни стадии на три ядивни насекоми. Вестник на науката за храните и селското стопанство 94 (2014 г.): 71-76.

Chakravorty, Jhama, et al. "Сравнително изследване на ентомофагията и ентомотерапевтичните практики в шест племена в Източен Аруначал Прадеш." Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine 9 no. 50 (2013).

Chakravorty, Jharna, et al. "Практики на ентомофагия и ентомотерапия от членовете на племената Нишиши и Гало, две етнически групи в Аруначал Прадеш". "Етнобиология и етномедицина 7 № 5 (2011).

Durst, Patrick B., et al. Годни за ядене насекоми: хората хапе Back! Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО): Банкок, Тайланд; 2010.

van Huis, Arnold et al. Хранителни насекоми: бъдещи перспективи за безопасност на храните и фуражите. Организацията на Обединените нации по прехрана и земеделие (ФАО): Рим; 2013.