Библиотека от 30 йога за начинаещи

Като начален студент по йога, може да се почувствате заплетен от огромния брой поза. не го правят. Вашият йога практика е преследване през целия живот, дава ви много време, за да научите десетки пози. Докато напредвате, ще се почувствате комфортно да приемате все по-предизвикателни пози, но е добра идея да поддържате нещата просто, когато току-що започвате. Основните положения са достатъчно ценни, за да ви задържат дълго време.

Видове пози

1 - мостът Pose (Setu Bandha Sarvangasana)

да-кук / Гети изображения

Мостът

Мостът позира е лек начин да започнете да изследвате гръбначния разшир, което е позицията, която обикновено наричаме "backbend". Добра идея е да започнете да включвате този тип движение, защото подобрява мобилността на гръбначния ви стълб и предотвратява ефекта от прекалено много седене. Ако мостът изглежда прекалено интензивен, опитайте да поддържате мост с блок.

| Повече ▼

2 - Стреч за котка-крава (Chakravakasana)

Бен Голдщайн

Мостът

Това е най-доброто от двата свята: гръбначно разширение, последвано от флексия на гръбначния стълб. Преместването напред и назад пробужда и затопля гърба, подобрява информираността за тялото и е основно въведение за това как да направите последователност на виняса, като координирате движенията си към дъха си.

| Повече ▼

3 - Детска поза (Balasana)

Ian Hooton / Научна фотобиблиотека / Гети изображения

покой

Не е преувеличено да наричаме позата на детето най-важната поза за нови начинаещи. Въпреки че това е хубаво разтягане за гърба и бедрата, това всъщност не е защо е толкова важно. Детската поза е определена позиция за почивка във всеки клас по йога. Не е нужно да чакате да бъдете поканени в тази поза. Можете да го вземете по всяко време, когато е необходимо, и се разбира, че слушате собственото си тяло и действате по същия начин, както винаги казва вашият учител. Добре, нали?

| Повече ▼

4 - Поетът на кобура (Baddha Konasana)

да-кук / Гети изображения

Седнала

Нека гравитацията работи върху опъването на вътрешните ви бедра в поза на котлета. Ако откриете, че тази позиция е трудна, реквизитите могат да имат голяма разлика. Седенето на нещо като блок или одеало повдига бедрата, така че коленете ви да се отварят по-естествено. Ако коленете ви са наистина високи, е необходимо много усилия да ги задържите. Но краката трябва да бъдат отпуснати, за да се извлекат ползите от разтягането. Решението е да поставите блок (или нещо друго подкрепящо) под всяко коляно, за да им дадете нещо, на което да почивате.

| Повече ▼

5 - Cobra Pose (Bhujangasana)

Бен Голдщайн

Мостът

Кобра се прави няколко пъти за един клас в потока йога като част от последователността на позициите на виняса. Докато пълната кобра с прави оръжия е по-дълбока гръбнака, ще изградите по-голяма сила на гърба, като правите ниски кобра, в които вдигате гърдите си, без да натискате ръцете си. Това е и ключът за закрепването на таза към пода, преди да се повдигне.

| Повече ▼

6 - Corpse Pose (Савасана)

Джон Фрийман / Доринг Кидърсли / Гети изображения

Почивайки / легнало

Всяка сесия за йога завършва лежаща на гърба си в мъртвешка поза. Това е важен преход от времето, прекарано на вашия мат обратно в деня си. Когато тялото ви е абсолютно погълнато от физическите позиции по време на курс по йога, това е сравнително естествено за вашето ум да се изпразни. Привеждането на тялото в тишина предизвиква ума да запази спокойствието си. Отначало е трудно, но става по-лесно с практикуването.

| Повече ▼

7 - Спускащо се надолу куче (Adho Mukha Svanasana)

Бен Голдщайн

Стоящ

Не можем да говорим за йога, без да въвеждаме куче, насочено надолу. Това е обект на много поп културни йога препратки за добра причина. Това е многоцелева поза, която ще правите много пъти в почти всички класове по йога. Когато го опитате за първи път, може да изглежда трудно и неудобно, но скоро ще се превърне в естествено място за почивка и възстановяване. Имайте предвид, че не е от съществено значение да имате изправени крака в тази поза. Огъването на коленете малко или много прави кучето надолу по-достъпно и полезно за много хора.

| Повече ▼

8 - Обърнете се надолу към куче разделяне

Бен Голдщайн

Постоянният / Балансиране

Въвеждането на подходящи позиции за балансиране започва да изгражда якост на ядрото. В разделянето на downdog не става въпрос за това колко високо може да вдигнете крака си. Вместо това се съсредоточавайте върху това, да се уверите, че позицията на бедрата ви не се променя дори когато избирате един крак от пода.

| Повече ▼

9 - Лесна поза (Сукхасана)

Джон Фрийман / Доринг Кидърсли / Гети изображения

Седнала

Страхът от седящите кръстосани крака държи доста хора да се опитват да йога. Но това не трябва да е страшно положение. Разумното използване на подпори може да превърне неприятната позиция в място на спокойствие, така че да можете да започнете да преобръщате ефекта на прекалено много столове. Имаме много информация за това как да се наслаждавате удобно на кръстосаните крака .

| Повече ▼

10 - Разширен страничен ъгъл Pose (Utthita Parsvakonasana)

Ан Пизар

Стоящ

Въпреки че долната ръка е показана пред предното стъпало тук, това не е най-добрата възможност за много хора. Ръката може да излезе на блок отвън или от вътрешността на крака или да донесете предмишницата до бедрото си. Този по-късен вариант е добро място за начало. Искате да се уверите, че позицията на ръката ви не пречи на способността ви да отваряте гърдите си към тавана.

| Повече ▼

11 - Гарланд Пол (Маласана)

Ан Пизар

Стоящ

Клякането е нещо, което повечето хора в западните метрополиси на 21-ви век не правят много. Въпреки това, това е отличен участък за мускулите около таза, което го прави често наричан хип-отварач за йога. Може би изненадващо, това е добре и за вашите крака, които често са пренебрегвани. Ако клекването е много трудно за вас, реквизитите могат да ви помогнат.

| Повече ▼

12 - Половин наклон напред (Ardha Uttanasana)

Бен Голдщайн

Стоящ

Този плосък заден напред завой най-често се прави като част от последователността на поздравяването на слънцето . Като такъв, той често се втурва, но си заслужава да отдели време, за да работи самостоятелно. Измислянето, когато гърбът ви е наистина плосък, е част от развиването на по-висша информираност на тялото. Отначало е полезно да погледнете в огледалото. Мнозина от нас смятат, че поддържането на ръцете ни на земята прави това по-добра поза, така че ние упорито се придържаме към тази позиция, дори и да причини гръбнака да се завърти. Вместо това, нека ръцете да стигнат до краката ви толкова високо, колкото е необходимо, за да поддържат гърба наистина плоски.

| Повече ▼

13 - Половината владетел на рибите Pose - Ardha Matsyendrasana

Ан Пизар

Седнала

Обръщанията са важна част от йога. Те спомагат за подобряване на мобилността на гръбначния стълб и дори могат да накарат нещата да се движат по храносмилателния тракт, ако е необходимо (да, говорим за запек ). Добре е да удължите долния си крак в тази поза, ако е неудобно да го наведете зад вас.

| Повече ▼

14 - Happy Baby Pose (Ананда Баласана)

Ан Пизар

бездейно

Честит бебе е чудесен начин да завършиш сесия за йога. Това също е добър пример за важното взаимодействие между усилията и лекотата на йога. Искате да упражните малко натиск върху краката си, за да ги изтеглите към подмишниците, но не толкова, че вашият кош се повдига от пода. Вие не искате да отидете до крайности, а по-скоро да намерите средния път.

| Повече ▼

15 - Поглед към коляното Pose (Jan Sirsasana)

Ан Пизар

Седнала

Задните завои са трудни за всеки, който има стегнати ръбове (т.е. много хора), но избягването им не им помага да се улеснят. Яна sirsasana е по-достъпна, защото се стремите по един крак наведнъж.

| Повече ▼

16 - колената, гръдния кош и брадичката (Ashtanga Namaskara)

Ан Пизар

Мостът

Това е било някога позата, преподавана на всички студенти по йога като алтернатива и подготовка за чатуанга дандасана . През последните години тя е изпаднала в полза и в резултат на това някои студенти се втурват в chaturanga, преди да са готови. Той наистина принадлежи на серията за посрещане на слънцето за начинаещи. Плюс това също е страхотно загряване за по-дълбоки backbends.

| Повече ▼

17 - краката нагоре по стената Pose (Viparita Karani)

GibsonPictures / Е + / Гети изображения

покой

Вие не може да се обърка с viparita karani като покой. Тази поза е благосклонност към всеки, който прекарва дълги часове на крака. Можете да останете тук няколко минути за прекрасна реставрация .

18 - Позиция с ниска скорост

Бен Голдщайн

Стоящ

Привеждането в съответствие на вашето удари е изключително важно. Опитайте се да направите правилен ъгъл с предния си крак, така че коляното да е точно над глезена и бедрото ви да е успоредно на пода. В същото време, пазете бедрата си и захранвайте задния си крак. Много хора са склонни да не стигат достатъчно дълбоко в предния крак и след това да се промъкнат в задния крак. Погледнете в огледалото, ако мислите, че това може да сте вие.

| Повече ▼

19 - Планински поза (Тадасана)

Бен Голдщайн

Стоящ

Ще видите тадасана на много от най-важните поза на йога и може би се чудите защо. Тъй като това не изглежда трудно, трудно е да се каже колко много работа по привеждане в съответствие се случва тук и колко важно е това за другите стоящи пози и за цялостното ви осъзнаване на тялото. Установяването на позата си и идването на спокойствие в планинската поза е винаги добър начин да започнете сесия за йога.

| Повече ▼

20 - Планк Посо

Бен Голдщайн

Балансиране

Може да изглежда странно да се обадя на дъска за балансираща поза, тъй като опасността от падане е доста минимална, но тя стига до сърцевината на тази поза: основна сила. Силното ядро ​​е от съществено значение за толкова много позиции на йога, които вървят напред ( стоящи баланси , равновесие на ръцете ) и дъската е отличен начин да работите със своята стабилност и издръжливост.

| Повече ▼

21 - Пирамида Pose (Parsvottonasana)

Ан Пизар

Стоящ

Постоянните завои като пирамида са добро място за разбиване на блоковете. Поставете блок от двете страни на предното стъпало, за да повдигнете пода до ниво, на което ръцете ви могат удобно да достигнат. Вашите hamstring ще продължат да се простират и те ще ви благодарят за вашето внимание.

| Повече ▼

22 - Вдигнати ръце Pose (Urdhva Hastasana)

Бен Голдщайн

Стоящ

Построен върху основата на планинската поза (виж по-горе) urdhastasana изисква от вас да продължите да корен в земята с краката си, докато достигате до небето с ръцете си. Резултатът е пълна протекция на тялото, чудесен начин да установите физическата част на вашата йога сесия.

| Повече ▼

23 - Наклонена бухалка (Supta Padangustasana)

Елиза Сноу / Гети изображения

бездейно

В "официалната" версия на тази поза, държите пръста си с пръсти на йога пръст.Тази конфигурация не е най-подходящата за повечето начинаещи.Ако се прикачите към идеята да се държите до петите си, вероятно ще трябва или да наведете коляното си и / или да изпуснете рамото си от гнездото му. Ето защо тук е добра идея за удължител на ръката (AKA йога лента).

| Повече ▼

24 - Седнал напред (Paschimottanasana)

Ан Пизар

Седнала

Има много стърчащи участъци в началото йога по основателна причина. В hamstrings са склонни да се кратко и стегнато в хората, които седят много, което води до болки в гърба. Протягането им е както превантивно, така и лечение.

| Повече ▼

25 - Широк ъгъл на седалката (Upavishta Konasana)

Ан Пизар

Седнала

Отварянето на краката създава леко различен участък от пасимотанасана (горе). Макар да изглежда, че мандатът е да донесете гърдите си на пода, това всъщност не е за това, нито пък е реалистично за повечето начинаещи. По-скоро се концентрирайте върху поддържането на плосък гръб, завъртане на таза напред, вместо да направите цялото огъване с гръбначния стълб и поддържате краката си подгънати. Направете всичко това и наистина няма значение колко напред ще дойдете.

| Повече ▼

26 - Персонал (Dandasana)

Ан Пизар

Седнала

Често се казва, че dandasana е седнал еквивалент на планинската поза, което е доста точна оценка. Ако не можете да седнете направо, опитайте да поставите сгъната одеало под седалката си. Това ще повдигне таза и ще го наклони леко напред, което поставя гръбнака в по-удобна позиция. Можете да направите това във всяка седяща поза.

| Повече ▼

27 - Свински гръбначен ствол (Supta Matsyendrasana)

Ан Пизар

бездейно

Пасивното обръщане е класически начин за завършване на сесия за йога, макар че вместо това няма трудно и бързо правило да се прави тази поза в началото на вашата практика. Позицията на краката е също така гъвкава. Те могат да бъдат огънати, можете да изправите горната част на крака и да задържате крака си, ако имате гъвкавост, или можете да завъртите краката около един друг (както в орлов поза ), за да разтегнете външните бедра.

| Повече ▼

28 - Дървета Pose (Vrksasana)

Ан Пизар

Постоянният / Балансиране

Tree pose е добро въведение за балансиране на позата. Това са доста ниски залози; ако смятате, че сте започнали да се спускате, можете просто да излезете от него, без да рискувате да падне. Опитайте се да не създадете контра-баланс, като издърпате бедрото си отстрани на стоящия крак.

| Повече ▼

29 - Триъгълник Pose (Utthita Trikonasana)

Ан Пизар

Стоящ

Повечето начинаещи могат да се възползват от използването на блок под долната си ръка в триъгълник. Тази добавена височина позволява на предния крак да се изправи (без да заключва коляното), а гръдният кош се отваря към тавана, вместо да се обръща към пода.

| Повече ▼

30 - Воин I (Virabhadrasana I)

Ан Пизар

Стоящ

Войниците представляват класика, която обхваща много различни стилове на практика. Воин I е малко по-трудно от войн II поради подравняването на бедрата. Във Воин I, бедрата се изправяха напред. Положението на тазобедрената става е същата като в планинската поза, въпреки че краката са в много различна конфигурация.

| Повече ▼

31 - Воин II (Virabhadrasana II)

Ан Пизар

Стоящ

В Warrior II, бедрата се преместват в различна позиция. Гърбът ви се отваря, така че тазът да е обърнат към страната на матката. Разбирането на разликата между отворените (войни II) и затворените (войни I) бедрени позиции е ключова концепция за новите студенти по йога. Улавянето към него означава, че информираността на вашето тяло се подобрява и се подготвяте за по-сложни поза.

| Повече ▼