Опитайте подкрепения мост Pose за възстановяване Backbend

Вид поза : Възстановителни , задни

Предимства : Позволява на гръбначния стълб да усеща разширение, докато леко се поддържа. Може да помогне за облекчаване на болката в гърба, според Back Pain Expert Anne Asher.

Инструкции:

1. Легнете на гърба си с наведени колене и под ходилата на пода. Имате йога блок удобен. (Докато в много случаи можете да хакнете на йога блок , с поддържан мост, уверете се, че имате нещо наистина здраво, тъй като тежестта ви ще почива върху него.)

2. Разтеглете ръцете си на пода с пръст, който достига до петите ви. Трябва да сте в състояние едва да докосвате гърбовете на петите си с върховете на пръстите си.

3. Вашите крака трябва да са успоредни. Поддържайте тази позиция по време на поза.

4. Натиснете надолу в ходилата на краката, за да вдигнете бедрата си от пода.

5. Плъзнете вашия йога блок под гърба си директно под вашето сърце. Нека Вашият свещеник да почива сигурно на блока. Ръцете ви могат да останат опънати на пода до тялото ви.

6. Това трябва да е удобна позиция. Вие може да искате да останете тук няколко минути, когато тялото ви се установи в участък и получава ползите от пасивна backbend. Ако позата причини болка в гърба, премахнете блока и слезте.

7. За да излезете, натиснете в краката си и отново вдигнете бедрата си. Издърпайте блока от под вашето сърце и леко спускайте гръб към пода.

Съвети за начинаещи:

1.

Стандартен йога блок може да бъде настроен на три различни височини, в зависимост от страната, която е на пода. Когато изпробвате тази поза, добре е да започнете с блока на най-ниската височина (както е показано тук), тъй като това е най-стабилната и нежна позиция.

2. Ако най-ниската височина се чувства удобно и искате по-дълбоко разтягане, можете да опитате да го превърнете до следващото ниво.

Най-високата височина ще ви даде най-дълбоката гръбнака, но също така е най-малко стабилна, така че внимателно. Тъй като това е възстановителна поза, изберете нивото, което ви дава най-лекота. Ако почувствате някаква болка, излезте.

Съвети за напреднали:

1. Ако се чувствате много стабилни, опитайте се да вдигнете единия крак от пода, като същевременно държите блока на място под вашето сърце. Направете изправен крачол до тавана или опитайте да го огънете и поставете глезена върху бедрото на противоположния крак (този, който е все още на пода) за отвара на тазобедрената става. Дръжте стъпалото на повдигнатия крак на огъната в двете му положение. След няколко вдишвания, върнете крака на пода и опитайте от другата страна.

2. Можете също така да повдигнете и двата крака едновременно, което е поддържана версия на рамото на рамото .