Колена, гръдния кош и Чин Посе-Ащанга Намаскара

Как да направите поздрава с осем крака

Аштанга манаскара, коленете, гърдите и брадичката представляват обикновено като част от последователността на поздравяването на слънцето . Често се преподава като алтернатива на начинаещия за чатунга в последователност на излъчване на слънце. Това е чудесен начин за начинаещи да работят за изграждането на силата на ръката, от която се нуждаете за chaturanga dandasana . Той също така действа като загряване за гърба, който най-вероятно ще стигнете по-късно в практическата ви сесия.

Тази поза има много, за да предложи по-напредналите йога студенти.

Основи на колената, гръдния кош и брадичката

Инструкции за коленете, гръдния кош и брадичката

  1. От позицията на дъската , пуснете коленете си на пода.
  2. Спуснете гърдите и брадичката на пода, като си придадете раменете точно над ръцете си.
  3. Дръжте лактите да се прегръщат в страните ви.
  4. Вашият задник остава висок и пръстите ви остават скрити под. Вие ще бъдете изтръгнати като червей.
  5. Задръжте поза за едно до 10 вдишвания.
  6. За да излезете от позицията, вдигнете брадичката си и плъзнете гърдите си през ръцете си, докато не натискате пръстите си и изправете краката си, за да пристигнете в ниска кобра , която е следващата поза на поздравите на слънцето.

Съвети за начинаещи

Тази поза е като половината натискане нагоре, така че помага да се изградят мускулите, необходими за безопасно изпълнение на чатуанга. Опитайте се да устоявате на желанието да прескочите тази поза в бързаме, за да стигнете до по-предизвикателния (и по този начин по-добър, нали?) Chaturanga. С течение на времето, износването и разкъсването на чатуанга, преди да сте готови, може да доведе до сериозно увреждане на рамото.

Вземете тази поза бавно и не позволявайте на тялото ви да попадне в нея. Вашите мускули на гърба ще бъдат ангажирани, докато спускате тялото си. Не трябва да имате болка или дискомфорт. Ако смятате, че имате такива, вземете гърдите си само доколкото можете без болка.

Не позволявайте лактите да се изплъзват, концентрирайте се върху това да ги държите прегърнати настрани и насочени към петите си. Дръжте пръстите на краката си.

Не забравяйте да дишате гладко през позата.

Съвети за напреднали

Включете коленете, гърдите и брадичката си в първите няколко виниази, докато се затопляте.

История на Позата

Тази поза е известна още като "поздравът с осем крака". В санскрит ашта означава осем и ага означава част, докато namaskara означава поздрав. Това име идва от тялото, което докосва земята в осем места по време на поза. Докосваш земята с краката, коленете, дланите, гърдите и брадичката. Тази поза се използва, за да се поклони на божествата, когато се отдават почит на индийските храмове.