Воин I - Вирабандсана I

Вид поза : Постоянна, лека гръбнака

Предимства : Укрепва краката и горната част на ръцете, подобрява баланса и якостта на сърцето , разтяга мускулите около бедрата

инструкции

  1. От кучето , насочено надолу , стъпвай десния си крак напред към вътрешната страна на дясната си ръка.
  2. Обърнете се на топката на левия си крак и пуснете лявата си пета на пода с пръстите на краката се озоваха на около 45 градуса от петата.
  1. Наведете дясното коляно директно над десния глезен, така че дясното ви бедро да е успоредно на пода.
  2. Станете, изправете ръцете си настрани и нагоре към тавана. Гърдите ви остават отворени, когато влезете в леко разширение на гръбначния стълб (известно също като гръбначен стълб).
  3. Вашите длани могат да се докоснат над главата или да останат на разстояние от рамото, което е по-удобно.
  4. Вдигнете поглед към палците си и плъзнете раменете си надолу по гърба.
  5. Проверете подравняването на бедрата си. Нарисувайте дясната си хълбока назад и левия си бедро напред, така че и двете бедра да са квадратни в предната част на матрака. (Вижте съветите по-долу, ако това е объркващо.)
  6. Заземете се през външния ръб на левия си крак. Уверете се, че десните ви бедра са все още успоредни на пода.
  7. Спуснете ръцете си на матката и стъпчете десния си крак надолу към кучето надолу. Вземете няколко вдишвания или преминете през виняса, преди да сте направили лявата страна.

Съвети за начинаещи

Най-тънката част от тази поза е квадратът на бедрата ви отпред. Въпреки, че воинът традиционно се обучава с петата на предното стъпало, облицована с арката на задния крак (например като стои на пънк), има по-голямо значение за повечето хора да разделят краката си от двете страни на матката повече (като да стоите на влакчета).

Това разделяне позволява на бедрата да се прегънат по-ефективно.

Ако нямате усещането за това, как квадратът на бедрата на предната част означава, поставете ръцете си на кръста си и почувствайте кослената част на таза, която излиза от двете страни. Ние наричаме тези бедрени точки. Представете си, че те са фаровете на автомобила и те трябва да са обърнати към предната част на матрака. Можете да почувствате, че те са под ъгъл, вместо да гледат напред. Изтеглете предната част на крака назад и задната част на крака напред, докато получите фаровете на правилната позиция. Стъпете краката си по-навътре към всяка страна на матрака, ако е необходимо.

Съвети за напреднали

Предизвикайте себе си да изградите сила, като отидете за дълго време на задържане, може би до десет вдишвания.

Включете тази поза в поток като част от последователността на воините .