Пирамида Pose или Parsvottonasana

Пирамидата е една от тези пози, където наистина можете да видите резултатите от последователната практика. Направете това поза всеки ден и ще видите, че вашият завой напред се задълбочава, когато вашите hamters се отварят. Това също е страхотно загряване за всякакви интензивни косми, които може да сте планирали.

На първо място, препоръчвам да държите ръцете си на пода или на блокове, така че не е нужно да се притеснявате за преобръщане.

Добре е да разширите позицията си към страните на рогозката си по същата причина. По-късно можете да започнете да вграждате основната си сила, като вдигате ръцете си от пода и стеснявате позицията си.

Вид поза : Постоянно, завой напред

Предимства : Удължава и укрепва краката, особено hamstring, подобрява якостта на ядрото .

инструкции

  1. От кучето , насочено надолу , доведи десния си крак напред към вътрешната страна на дясната си ръка.
  2. Излезте до върха на пръстите си. Спуснете левия си крак напред за крака. Изключете леко пръстите си леко и спуснете левия си петис, така че стъпалото на крака ви да е плоско.
  3. Изправете десния си крак.
  4. Повдигнете торса си в изправено положение.
  5. Поставете двете си ръце на бедрата, за да сте сигурни, че вашите бедрени точки са обърнати към предната част на подложката.
  6. Вдишайте да удължите гръбнака.
  7. При следващото издишване, задълбочавайте десния гънки, когато влезете в предния завой над десния си крак. Дръжте плосък гръб като по-ниско. Когато стигнете до пълното си разширение, добре е да оставите гръбнака наоколо. Спуснете ръцете си на пода. Останете на върха на пръстите си или изплетете дланите си на пода.
  1. На всеки вдишвайте, удължете гръбначния стълб. Можете дори да излезете на плосък гръб на вдишванията. При всяко издишване поемете по-дълбоко напред. Продължете да рисувате дясната част на бедрото, за да поддържате ханша в квадрат. Микробендирайте дясното си коляно, така че да не е заключено. Останете за около пет вдишания.
  2. За да поддържате тялото балансирано, повторете от лявата страна.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали