Кобра Посо - Бухуанзасана

Вид поза : Backbend

Предимства : Увеличава мобилността на гръбначния стълб, укрепва мускулите на гръбначния стълб, може да помогне за облекчаване на болката в гърба.

Кобра най-често се прави като част от посланието на слънцето . Това е алтернативата на кучето нагоре в серията винисаса за начинаещи. Но също така е и мощен малък бек по своему, така че си струва да отделите известно време, за да работите по тази поза в изолация.

Ако смятате, че никога не сте разбрали как да вдигнете гърдите си по-високо в тази поза, ето малко упражнение, което ви помага да се свържете с гръбначните мускули.

Първо, уверете се, че таза и краката ви са здраво вкоренени в пода. Те действат като котва, която позволява на горната част на тялото ви да се издигне. След това влезте и излизате от позата три пъти, вдигнете гръдния кош нагоре и вдишайте го на пода при всяко издишване. Докато преминете през това вълнение, вижте дали можете да повдигнете малко високо всеки път, когато вдишвате. Правете това упражнение редовно като част от вашата домашна практика и вижте как връзката ви с кобра се променя с течение на времето.

Кобра, направена с наведени ръце, понякога се нарича бебешка кобра. Ако изправите ръцете си, това е пълна кобра. Но не бързайте да изправите ръцете. Това наистина не е по-висша поза и всъщност е по-лошо в някои отношения. Да, това е по-дълбок гръб, но също така зависи и от оръжията за подкрепа, вместо от усилията за укрепване на задните мускули.

Инструкции:

1. Ако сте в средата на посланието на слънцето, вие ще идвате в кобра от коленете, гърдите и брадичката . Ако не, можете да започнете да лежите равномерно на стомаха си.

2. Поставете дланите си на земята директно под раменете. Обърнете лактите направо назад и ги прегърнете в страните си.

3. Пауза за момент гледате право към матрака с врата си в неутрално положение. Закопвайте костната си кост на пода.

4. Вдишайте да вдигнете гърдите си от пода. Завъртете раменете си назад и пазете ниските ребра на пода. Уверете се, че лактите ви продължават да прегръщат страните ви. Не ги оставяйте да излизат от двете страни.

5. Поддържайте вратата неутрална. Не го манипулирайте. Погледът остава на пода.

6. Издишайте, за да се освободите обратно на пода (или натиснете надолу към кучето надолу към лицето, което правите поздрав на слънцето).

Съвети за начинаещи:

1. Силно ангажиране на краката и натискането им надолу ще ви помогне да донесете гърдите си по-високо.

Съвети за напреднали:

1. Дръжте гърдите високо, отнемете цялата тежест от ръцете си, докато не можете да задържите дланите над пода.

2. Дръжте дланите на пода и започнете да премествате ръцете на прав за по-интензивен гръб. Уверете се, че държите раменете си далеч от ушите си, когато изправите ръцете. Добре е да запазите леко огъване в ръцете си в пълната поза.