Гарлънд Посе - Маласана

Също известен като : Squat

Вид на поза : Отвор за бедрата

Предимства : Отваря бедрата и слабините, удължава и укрепва краката и глезените.

Клякането идва естествено от децата и се използва като почивка на много места на Земята, но повечето възрастни в Първия свят са излезли от навика. Дотолкова, че нямат навик, всъщност, те намират крайно неудобно за бедрата и краката си.

Ако сте преживели това, не прекосявайте гирляндата, заделете от списъка си задачи, тъй като това е наистина ефективен начин да противодействате на стягането, което получавате от прекарването на прекалено дълго време, когато седите на столове. Вместо това, използвайте реплики за подкрепа в началото, за да можете да направите поза по начин, който не е болезнен. След това работете с течение на времето, за да се отървете бавно от подпорите, като ги спускате малко по малко. Това може да е дълъг процес, но работи и е важно за дългосрочната мобилност и профилактиката на болката.

инструкции

  1. Елате да се изправите с краката си за ширината на матката.
  2. Наведете коленете и спуснете задника си към пода, за да влезете в клякам.
  3. Това е естествено за вашите пръсти да искат да се окажат и това е добре, но не прекалявайте. В крайна сметка, вие се стремите да поддържате краката по-близо до паралела.
  4. Вземете горната част на ръцете си в коленете и огънете лактите, за да съберете дланите заедно в анджална мудра (молитвена позиция).
  1. Опитайте се да донесете ръцете си до центъра на сърцето си с раменете, успоредни на пода, като позволите на лактите да отворят коленете леко.
  2. Дръжте гръбнака направо, задника си се движи към пода и раменете ви се отпускат от ушите ви.
  3. Останете тук за пет вдишвания, след това изправете краката, за да излезете. Можете да влезете директно в предната страна, ако искате.
  1. Опитайте да повтаряте позата три пъти, за да се възползвате пълноценно от загряването. Ако практикувате у дома си, добре е да направите други поза между вашите клякали.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали