Как да вземем мамят уикенд и все още губим тегло

Управлявайте уикендните калории правилно, за да отслабнете

Почти всеки е изкушен да вземе измама уикенд, когато те се опитват да отслабна. Повечето от нас са по-малко планирани и по-спокойни в събота и неделя. Ние също сме по-социални през уикенда. Често това означава, че ядем искаме повече и упражняваме по-малко.

Ако целта ви е да поддържате теглото си, допълнителните калории през уикенда може да не са голяма разлика.

Ако загубата на тегло е целта ви, един мамят уикенд може да доведе до проблеми. Но има начини да го направите, ако искате да отнемете уикенда от вашата диета.

Дали Cheat Weekend Диета план е ефективен?

Лесно е да се яде повече в събота и неделя. По-често сте вкъщи и в близост до хладилника. По-вероятно е да посетите ресторант или да се отдадете на безумно социално хранене в дните, когато не сте на работа.

Но калориите, които ядете през почивните дни, са също толкова важни, колкото калориите, които ядете през седмицата. Всъщност, ако решите да не упражнявате през уикендите, калориите през уикенда могат да имат по-голямо значение.

За да отслабнете с умерени темпове от 1-2 килограма на седмица, трябва да настроите енергийния си баланс, за да създадете дефицит от най-малко 3500 калории всяка седмица. Това означава, че трябва да консумирате 500 по-малко калории на ден ( всеки ден) или да консумирате 250 по-малко калории на ден и да изгаряте 250 допълнителни калории с физическа активност всеки ден.

Ако коригирате енергийния си баланс перфектно от понеделник до петък, а след това ядете малко допълнително през уикендите, вероятно няма да приключите седмицата с недостиг на калории, достатъчно висок, за да отслабнете - особено ако пропуснете упражнението. Ако използвате събота и неделя като измамни дни и пренебрегвате, може да се окажете с излишък от калории и да наддавате на тегло.

Но ако управлявате много внимателно вашите седмични калории, може би ще успеете да постигнете значителен дефицит на калории - такъв, който позволява "буферна зона", така че да можете да се насладите на няколко допълнителни калории през уикенда и да ударите, че 3500 калории целеви дефицит. Въпреки това, може да бъде трудно да се получи баланс на калории правилно.

Как да използвате Cheat уикенд и все още губи тегло

Има планове за хранене, които ви позволяват да отпуснете уикендите от вашата диета. Теорията е, че ако допуснете от време на време усложнения, по-вероятно е да се придържате към програмата си за здравословно хранене в дългосрочен план. Понякога това работи. Популярните програми, включващи измама през уикенда, включват:

Всички тези планове могат да бъдат успешни, защото те ви позволяват да създадете енергиен дефицит, необходим за отслабване . Но отново, управлението на калориите внимателно е от ключово значение.

Измама уикенд капани

Въпреки че случаите на измама за уикенда са разумни, ако смятате, че имате нужда от тях през цялото време, може да е червен флаг. Здравословното хранене за отслабване трябва да бъде хранителна програма, която намирате задоволителна, за да се придържате към живота. Ако установите, че все още искате да правите чийзкейк, пържени картофи и огромен парченце шоколадова торта всеки уикенд, тогава това може да е знак, че планът ви за хранене се нуждае от адаптиране.

В допълнение, през уикенда измама дни често са извинение за "бели кокалче" през седмицата. С други думи, вие създавате седмичен калориен дефицит, като гладувате през седмицата, така че да можете да се наслаждавате на уикендите. Този подход на празника или глад вероятно ще предизвика умора от диета и вероятно няма да се придържате към него в дългосрочен план.

Ако сте сериозно да намалите теглото си, тогава трябва да сте наясно с това, което ядете всеки ден - дори и в измамни дни. В идеалния случай броят на калориите, които ядете през уикендите, трябва да бъде почти същият като броя на калориите, които ядете през седмицата. Мащабът не знае разликата между събота и понеделник, така че и диетата ви не трябва да е такава.