Персоналът - Дандасана

Вид поза : Седнал

Предимства : Удължава хъркането и телетата, подобрява осведомеността на гръбначния стълб.

Дандасана ви дава основното подреждане, което се използва за повечето други седящи йога пози. Мислете за него като седяща версия на тадасана (която е в основата на застоящите поза). Най-важната част от тази поза е намирането на гръбнака ви в изправено положение, което е устойчиво.

Това може да означава да седите на едно одеяло или на две.

Седящо на пода с изпънати крака може да изглежда като най-простото нещо в света, но когато го опитате, може да промените решението си. Всъщност, много хора смятат тази позиция за дълбоко неудобна. Въпросът тук не е да зърнете зъбите си и да ги преодолеете, а да намерите начин да направите това преживяване по-добро. Подпорите могат да ви помогнат. Ако гърбът ви иска да се завърти напред, когато седнете на пода, някаква височина под седалката ви може да направи голяма разлика.

инструкции

  1. Седнете с краката си, простиращи се точно пред вас.
  2. Искаш да седиш на костите си възможно най-много. За тази цел, хванете плътта на всеки хълбок и го извадете от пътя. Това води до много по-основателно чувство.
  3. Включете мускулите на бедрата си и огънете двата крака. Петите ви могат да излязат от пода.
  4. Сложете раменете директно върху хълбоците. Освободете раменете си от ушите си.
  1. Идеалната версия на позата е ръцете равномерно, а дланите са плоски на пода от двете страни на бедрата, за да поддържат гръбнака ви. Въпреки това, дължината на ръцете варира, така че има известно усърдие да се огънат леко ръцете ви или да се промени мястото на вашите длани.
  2. Вдишайте да удължите гръбнака си.
  3. Опитайте се да останете за пет дълбоко вдишвания с краката си напълно активни.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали