Йога подпори във всеки клас и как да ги използваме

Подложките са предимство за всяка практика на йога, за начинаещи на йога майстори. Тяхната роля е да подкрепят тялото ви и да ви помогнат да извлечете максимума от всяка поза, която правите. Когато за пръв път започнете да правите йога, може да видите, че други студенти вземат няколко реплики преди класа, но не всички учители предлагат инструкции как да ги използват. За да ви помогнем да се почувствате по-комфортно с реквизитите, погледнете тези, които несъмнено ще срещнете в студиото за йога или фитнес залата.

1 - Йога Мат

Николай Евелей / Stockbyte / Гети изображения

Първото предложение, което трябва да знаете, е основната йога мат. Въпреки че със сигурност е възможно да се направи йога без мат, една от тях е стандартната практика в йога класове и те помагат на вашата практика, като осигуряват омекотяване и сцепление. Обществените рогозки обикновено се предлагат за наемане в йога студия, но след първите няколко класа, има смисъл (финансово и хигиенично) да купувате свои собствени . Матс може да струва само 20 долара, но най-вероятно вероятно ще носите през бюджет доста бързо. Премиум роговете са в диапазона от $ 50 - $ 100. Ако не сте сигурни коя подложка да купите, консултирайте се с нашата таблица за сравнение, за да ви помогнем да решите кои са най-подходящите за вашите приоритети.

2 - Йога одеяло

Дебра МакКлинтън / The Image Bank / Getty Images

Едно просто дебело одеяло прави гъвкава подложка за йога, поради което спретнатите тъкани одеяла като този са осигурени в повечето класове по йога. Ако искате да използвате одеяло за йога у дома, няма нужда да купувате нещо специално. Вероятно вече имате нещо около къщата, което ще работи добре.

Едно от най-основното и ефективно използване на одеяло е да вдигнете бедрата си над коленете за по -удобна седалка с кръстосани крака . Просто поставете сгънатото одеало под задника. Другите често срещани функции включват смекчаване на коленете в коленичен поза и поддържане на топлината по време на последната релаксация . В предната страна на тази снимка се използва одеяло, за да се запълни празнината между гръдния кош и бедрата, така че торсът да се освободи.

3 - Йога блок

Роб Левин / Тетра изображения / Гети изображения

Като одеяла, йога блокове се използват, за да ви направят по-удобни и да подобрите подравняването си . Блокерите са особено полезни за стоящи поза, в които ръцете ви са на пода. Поставянето на блок под ръката си има ефекта на повдигане на пода, за да посрещне ръката ви където и да е, вместо да принуждава ръката да стигне до пода и да компрометира друга част от позата в процеса. Това може да се види тук на половин луна поза . Блокът под дясната ръка позволява на гърдите да се отворят към тавана. Без блока, гърдите щяха да се обърнат към пода. Можете също така да седнете на тях в поза като вирасана и дори да ги използвате за основна работа.

Йога блокове са изработени от пяна, дърво или корк. Те могат да бъдат завъртени на три различни височини, което ги прави много адаптивни. Ако планирате да направите много йога вкъщи, вероятно си струва да си направите собствен блок или две. Ако ще посетите курсове, блоковете ще бъдат предоставени.

4 - Йога лента

Елиза Сноу / Е + / Гети изображения

Йога ленти, наричани също колани, са особено полезни за поза, където трябва да се държите на краката си, но не можете да ги достигнете. Лентата основно действа като удължител за ръце. Както е показано тук в pascimottanasana , използването на лентата ви позволява да поддържате плосък гръб, вместо да се спускате напред. Също така е страхотно за пози с вдлъбнати ръце зад гърба ( например , маришасана ), които не можете да направите. Често преместването на ръцете един към друг по дължината на лентата е начин да се постигне напредък към пълното свързване с течение на времето.

Вероятно имате нещо около къщата си, което ще работи като лента (като колан или дори кърпа), а йога студиата ги доставят за употреба по време на клас. Има много други начини да използвате йога каишка, за да подобрите практиката си.

5 - Йога колан

Дебра МакКлинтън / Такси / Гети изображения

Обучаващите имат много приложения за студенти по йога. Те могат да заменят купчината одеала под задника за по-удобни седящи поза и да прегъват напред. Поставете ги под коленете или гърба си, когато се накланяте за подкрепа и пасивно разтягане. Те са особено полезни при възстановителни и пренатални упражнения по йога. Ако вземете този тип класове, ще получите помощниците. Ако искате да направите реставраторски у дома, може да си струва да инвестирате в собствения си помощник.

Има две основни форми: кръгла и плоска. Това, което е показано тук, е плоско. Това обикновено е по-ергономична форма. Обикновените опори могат да бъдат полезни и когато искате повече поддръжка или по-голяма разтегливост. Тя се свежда до лични предпочитания. Опитайте се да използвате двата типа в класа, преди да решите кой от тях да е най-подходящ за вашата домашна практика.