Как да направите планината Pose Йога (Tadasana)

Подравнете тялото си с фундаментален постоянен поза

Планинската поза (Тадасана) е основна йога поза за всички стоящи поза и инверсии. Вие ще използвате тази поза често, за да се подготвите за други поза, но също така може да бъде направено само по себе си, за да ви помогне да подобрите позата си.

Планинско значение

Тадасана може да не изглежда много, но поддържането на тялото си активно и подравнено е трудна работа.

Не стоите само по някакъв стар начин. Трябва да сте наясно с всяка част от тялото си и с ролята, която играе в подреждането на костите и поддържането на гръбнака дълго. Можете дори да разкъсате пот, ако включите мускулите на краката си възможно най-силно.

Тъй като тази поза изглежда толкова проста, има изкушение да пренебрегне нейната важност или да се втурне в нея. Вместо това, уверете се, че сте го направили поне един наистина внимателен тадасана в началото на всяка практика. Това е чудесен начин да се свържете с тялото си и да се захванете, за да сте наясно с формата си във всичките си поза. Всъщност, основното подравняване за планинската поза преминава през много от другите стоящи постове ( воин I например) и обърнати пози ( ръце ), които ще направите.

Инструкции за планински планини:

 1. Елате на щанд с докосване на големите пръсти.
 2. Повдигнете всички пръсти на краката и ги изхвърлете, след което ги пуснете обратно, за да създадете широка, солидна основа. Можете да отделите леко петите си, ако глезените ви некомфортно се почукат.
 1. Нека краката и телетата ви да се вкопчат в пода.
 2. Включете четирите си челюсти (мускулите на предните стени на бедрата) и ги изтегляйте нагоре, което ще доведе до покачване на коленете ви.
 3. Завъртете двете бедра навътре, като създавате разширение на седловите кости .
 4. Поддържайте естествените криви на гръбнака.
 5. Нагласете корема си, леко го издърпайте.
 1. Разширете ключалките си и проверете дали раменете ви са подредени над таза.
 2. Раменете раменете до ушите си и след това ги върнете назад, за да освободите раменете си на гърба.
 3. Оставете ръцете ви да виси естествено с леко извити лакти и длани с лице напред.
 4. Вратът ви е дълъг, брадичката ви не е нито прибрана, нито повдигната, а короната на главата ви се издига към тавана.
 5. След като проверите всичките си точки за подравняване, вземете пет до 10 вдишвания, докато се държите в това положение.

Съвет за начинаещи

Вземете блок между бедрата. Блокът трябва да се завърти така, че късата част да е обърната на лицевата страна. Стигнете блока с краката си и го завъртете леко назад, за да почувствате захващане и завъртане на бедрата. Направете няколко вдишвания по този начин.

След това премахнете блока, но възпроизвеждайте действието на бедрата си, сякаш блокът е все още там. Не е нужно да използвате блока всеки път, но помага на тялото да си спомни как да върти вътре в бедрата.