Защо трябва да използвате заключване на йога в йога

Въпреки че звучи като версията на йога с винтове с палец, заключването на йоги пръста е просто начин за задържане на пръстите в поза, когато това е необходимо. Донеси първите си пръсти под големия си пръст, докато върнете палеца си върху един и същ пръст и трябва да получите доста добро сцепление. Някои учители ще наричат ​​това да ви грабнат пръстите с "мирните пръсти". Това е едно и също нещо.

Кога да заключите пръста си

Заключването на пръстите ви позволява да постигнете известно сцепление в поза, където сте достатъчно дълбоко разтягане на hamstring. Постоянният голям пръст позира (utthita hasta padangustasana) и неговата наклонена колега сута padangustasana са примери за пози, при които задържането на пръста ви, докато се простира един и същ крак, осигурява опъване по задната част на крака. Друга поза, в която тази техника често се използва, е да се изправи напред (uttanasana) , където държите и двете големи пръсти, докато преместването напред ви дава котва, от която да задълбочите позата.

Какво да направя, ако не мога да стигна до пръста си?

Ако не можете лесно да стигнете до краката си, просто се откажете и се прибера вкъщи. Не! Не правете това! Има много алтернативи на заключване на йога пръст. Едно нещо, което не подкрепям, е да държите коляното си наклонено, за да пазите пръстите си. Това побеждава целта да свържете ръката си с крака си на първо място, защото вече не сте разтягайки гърба на крака си.

По същия начин, ако рамото ви излиза от гнездото му или позата ви се закръглява напред, за да можете да задържите палеца, трябва да откриете друг подход, защото вашата решимост да държите ръцете си на пръстите на ръцете ви кара да компрометирате други части на поза.

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да получите каишка и да я увиете около топката на крака си.

След това задръжте краищата на каишката в едната ръка, като си направите такава дължина, колкото е необходимо да направите позата с целостта. Ремъка е основно действащ като удължител за ръце. Ако нямате удобен каиш, другата възможност е да задържате друга част от крака, например глезена или телето. Това работи, но може да е неудобно, тъй като е малко по-предизвикателно да се държите здраво на вашето голямо теле, отколкото на малкия пръст.

Повече приложения за заключване на йога пръст

В допълнение към споменатите по-горе пози, задържането на големия пръст (или използването на лента за създаване на същия ефект) е опция за въртене на главата до коляно поза (parivrtta janu sirsansa), където свързването на ръка към крак ви позволява да отворите гърдите към тавана. В цялата страна дъска (vasisthasana) или спи вишну (anantasana) , връзката създава известна стабилност за вашия повдигнат крак. Въпреки че грабването на пръстите ви може да изглежда хладно, това никога не се прави само за визуалния ефект. Винаги има причина за постурално изравняване, поради което е важно да се използва опора, когато е необходимо.