Как да направим място за йога у дома

Правенето на йога у дома е цел за много студенти по йога, но често е трудно да започнете. Изчисляването на мястото, където да поставите матката си, е важна първа стъпка.

Йога стая приоритети

Ако сте в състояние да добавите към дома си или да хвърлите юрт в задния двор, това е фантастично, но бих искал да помогна на хората, които просто искат да извадят малко ъгъл от сегашното си жилище, така че нашият фокус тук е на стаи за йога с бюджет.

Първо, разгледайте сегашната си жилищна площ за всяко неизползвано или недостатъчно използвано пространство и помислете как да превърнете това пространство в функционална стая за йога. Стая за гости, трапезария или спалня на дете в колеж може да бъде вашата стая за йога, когато не се използва за предназначението си. Сгъваемите екрани представляват чудесен начин да се очертае пространството и да се премахне визуалното объркване, плюс те могат лесно да бъдат премахнати, когато ходите на вечеря или детето ви се прибира вкъщи за пролетна почивка, искайки да разбере защо не ги обичате достатъчно, за да запазите святостта на стаята им завинаги.

Дръжте го просто, Свами

Освен ако не сте наистина в декорация, бъдете повече за премахване, отколкото за добавяне към вашето пространство. Преместете ненужните мебели, ако можете. Ако не, преместете го на периферията, за да направите място за вашия мат. Помислете за достъп до стена, за да можете да я използвате за инверсии, ако това е част от вашата практика. Ако използвате видеоклипове, таблица или стойка за телевизор или лаптоп може да ви помогне да получите видеото под прав ъгъл, така че да не натоварвате врата си, за да го видите.

Ако харесвате музикални или аудио инструкции, високоговорителите за вашия iPod са лесно и икономично решение.

Също така е полезно да имате няколко подпори полезни. Освен мат, блок , каишка и одеяло са приятни допълнения. Купете блока първо, тъй като е по-лесно да намерите добри заместители около къщата си за каишката (колан, шал или хавлиена кърпа работи добре) и одеяло (възглавница или одеало).

обзавеждане

Ако искате да украсите пространството, един слой боя или къща може да направи чудеса. Помислете за интериора, който се възхищавате в местното йога студио и как може да го адаптирате в по-малък мащаб. Ако свържете тази настройка с йога, тя може да ви помогне да получите правилното настроение. Естествената светлина е хубава, ако имате, за да премахнете съществуващите прозорци. Няколко подови лампи с хартиени нюанси създават меко осветление.

Когато виждате домашни йога стаи в списания, винаги изглежда, че има някакъв олтар, създаден. Това не е нещо, което бих определил като приоритет, но ако ви помага да се съсредоточите, по всякакъв начин го направете. Не трябва да е нещо религиозно. Може да са само няколко смислени природни обекти, произведения на изкуството или фотографии, към които бихте искали да посветите практиката си.

Няма стая за стая за йога?

И какво, ако нямате повече място? Това ли изключва домашната ви практика? Въобще не. Погледнете размера на вашия йога мат. Това наистина е всичко, от което се нуждаете. Повечето хора могат да намерят достатъчно място до леглото си или временно да преместят масичката за кафе. Ако това е вашето положение, се върнете към редовен график, за да направите вашата домашна практика да се случи. Когато часовникът удари йога, постави матката си и върши работата си.