Удължен страничен ъгъл Pose - Utthita Parsvakonasana

инструкции

  1. От кучето , насочено надолу , доведи десния си крак към предната част на матката, като го поставите от вътрешната страна на дясната си ръка.
  2. Остави левия пети на пода. Наклонете петата си към центъра на рогозката си. Мненията варират по идеалния ъгъл на стъпалото по отношение на глезена. Някъде между 90 (която би била успоредна на задния край на вашата йога мат) и 45 (пръстите, сочещи в горния ляв ъгъл на вашия мат) степени е приемливо.
  1. Наведете дясното си коляно, така че вашето теле и бедро да са под прав ъгъл с бедрото, успоредно на пода.
  2. Доведи дясната си ръка вътре или извън десния крак, в зависимост от това кое е по-удобно. Останете вдигнати на десния пръст, за да не дъмпирайте прекалено много тежести в ръката си. Вдигнете лявата си ръка право към тавана. Отворете гърдите си и се уверете, че лявото ти рамо е подравнено над дясното рамо.
  3. Погледнете нагоре към лявата си ръка, ако това Ви се стори добре на врата. В противен случай е добре да погледнете отстрани или дори надолу по матра, докато гърдите ви останат отворени.
  4. За да поддържате тялото балансирано, повторете позата с левия си крак напред.

Съвети за начинаещи

Ако дясната ви ръка не достигне естествено до пода, ще ви е трудно да отворите гърдите си към тавана. Прекаленото за пода е това, което прави гърдите ви да се обърнат надолу.

Има няколко решения на този проблем. Изберете коя вариация ви позволява да отваряте удобно гърдите си.

Съвети за напреднали