Как да направим половин наклон напред - Арда Утанасана

Плоският гръб е поза, която често не стои сама. Обикновено се прави като част от последователност на излъчване на слънце като преход между uttanasana и chaturanga dandasana . Но има няколко добри причини, поради които не бива да давате това, което ви се струва кратко.

Първо, преместването между плосък гръб и пълен напред фолд е чудесен начин за задълбочаване на утанасана. Някои учители отделят време, за да работят по този въпрос, но ако не го правят, винаги можете да го опитате у дома. На вашите вдишвания, стигнете до плоска гръб с гръбнака дълго. На вашите издишвания, напред фолд дълбоко над краката си. Преместете се назад и напред на дъха (хей, това е виняса !) За пет до десет вдишвания.

Второ, ако работите върху прескачането на чатуанга като част от поздравителната ви слънчева светлина, ardha uttanasana става доста важно. То поставя горното ви тяло в правилната позиция за безпроблемно протичане. За да работи това, ръцете ви трябва да са плоски на земята. Наведете коленете си колкото е необходимо, за да направите това, преди да се опитате да се върнете назад.

инструкции

  1. От утанасана, изкачете се на върха на пръстите си, вдигнете главата си, издърпайте раменете си назад и пренесете гръбнака си настрани.
  2. Избягвайте заключването на коленете. Вместо това ги микробирайте.
  1. Ако сте на поздрави на средата на слънцето, следващата стъпка е да се върнете на излитане или да изгладите дланите на пода и да се върнете на чатунга.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали

Независимо дали скачате или се отдръпвате, опитайте се да запазите рамената и гръбначния стълб така, както са били в плосък гръб, вместо да закръгляте гърба си, докато се връщате. Това прави прехода още по отношение на якостта на ядрото.