Дръжте краката си топло през зимата

Съвети за работа при студено време

Едно от най-трудните неща за бягането в студеното време е да се справяте със студени крака. За съжаление, обувките и чорапите, които сте свикнали да носите в по-топло време, не работят добре през зимата. Следвайте тези съвети, за да поддържате краката си топли, за да имате приятна зимна ваканция.

Чорапи

Франк ван делфт / Култура / Гети изображения

Не забравяйте да носите добра чифт чорапи, изработени от тъкани като акрил, CoolMax или вълна, която изтрива влагата от краката. Никога не носете памучни чорапи, когато бягате, защото поддържат пот и влага до кожата, оставяйки краката ви мокри и изложени на риск от измръзване. Студеното ви студено време може да е по-дебело от чорапите с топло време и по-висока дължина, за да покриете повече глезена и телето.

Загрейте вътре

Краката ви очевидно ще са най-студени в началото на вашето бягство. За да избегнете това неприятно усещане за първата си миля, опитайте да марширувате или бавно да бягате на място за няколко минути, преди да излезете навън. Ако сте на състезание, можете да направите същото нещо в началото на състезанието. Дръжте краката си или джогите на място, на пръстите на краката, за да запазите кръвта, която тече в краката ви.

Носете два чифта чорапи

Ако е наистина студено, може да се наложи да носите две чифта чорапи - един по-тънък (синтетичен) чифт, който е най-близо до краката ви и по-дебел (вълнен) чифт над тях. Единственото предупреждение за тази стратегия е, че трябва да внимавате, че вашите обувки все още пасват правилно с допълнителния слой. Може да поискате да купите друга чифт обувки, които са с половин размер по-големи от обикновените обувки за бягане, така че да имате още малко място. За да предотвратите прекаленото изпотяване на краката, напръскайте с тях антиперспирант, преди да поставите чорапите си.

Топли предмети в обувките ви

Можете да намерите нагреватели за крака за еднократна употреба, които да се плъзгат във вашите обувки или да използват Grabber Hand Warmers за наистина студени дни. Просто ги изваждате от опаковката и те се нагряват чрез реакция с въздух. Дизайнерите за подгряване на краката са под краката ви. Можете да използвате типа за затопляне на ръцете във вътрешността на чорапа, върху върховете на пръстите на краката. След като затоплите краката си, можете да ги извадите, за да не прегреете. Може да ги държите удобно в джоба си, за да затоплите ръцете си в края на бягството си.

Избягвайте локви, капки и сняг

Отървете се от влажната повърхност. Може да изглежда забавно да бягате в снега за известно време, но краката ви ще се намокрит и студени бързо. Мокрите крака губят топлината далеч по-бързо от сухи крака и тялото ви няма да може да поддържа температурата на пръстите на краката ви.

Обувки

За бягане на студено време, потърсете течаща обувка с възможно най-малко окото, тъй като там студеният вятър или водата ще стигне, за да ви охлади краката. Ако не можете да избягвате да бягате в снега или камшика, може да искате да помислите за закупуване на ски обувки, които се предлагат в дизайна на мъжете и жените . Много стилове са до известна степен водоустойчиви и ще ви дадат малко повече сцепление в снега.

Облечете се за студено време и носете шапка

Задръжте останалата част от тялото си изолирана, за да имате достатъчно топлина, за да изпратите на краката си. Научете се да се обличате за студено време, което тече от главата до петите. По време на по-топло време вие ​​сте съсредоточени върху престоя си, но през зимата ще трябва да се предпазите от студ. Отгоре носете шапка от вълна или синтетична смес, която ще изпържи потта и ще защити главата и лицето ви от зимното слънце. Има зимни шапки за мъже и жени .