Как да направите главата до коляното Ян Sirsasana Йога Pose

Седнала стречинг за вашите стягания

В hamstrings са чорапогащи области за много хора, така че е важно да се намерят начини за протягане тях, които не са твърде неприятни, така че ще ги правите редовно. Яна серсасана се вписва в този законопроект. Ако се страхувате от идеята за изправен напред завой и с двата крака прав, тази поза ще дойде като приятна изненада. Поемането на разтягане на един крак наведнъж ви позволява да отидете много по-дълбоко и се чувствате много по-добре.

Просто се уверете, че сте запазили напред фолд центриран върху разширения крак за най-добри резултати. Ако искате да вземете торса между отворените си крака, също толкова добре, но това е различна поза, позната като upavistha konasana .

Тип на Поза : Завой напред

Предимства : Удължава хъркането, бедрата и слабините

инструкции

1. Започнете да седите в персонала поза - дандасана с двата крака, простиращи се пред вас. Издърпайте месото от седалката, за да сте здраво закотвени. Огънете лявото коляно и долейте левия крак на дясното вътрешно бедро.

2. Намерете торса върху десния си крака. Започнете да донесете торса надолу до крака си, като преобръщате таза напред, така че предният завой се инициира от бедрата вместо от долната част на гърба.

3. Дръжте десния си крак на огъната, като натискате гърба на дясното бедро на пода.

4. За да не сринете гърба си, дръжте центъра на сърцето си възможно най-дълго, докато се приближавате.

Насочете гърдите си към бедрото си, вместо към челото си на коляното.

5. Когато достигнете ограничението за максимално огъване напред, имате избор. Можете да поддържате прав гръбначен стълб и дълга гърло в активно положение или да отпуснете сърцето си и да се насочите надолу към удължения крак, като позволите на гръбнака да се завърти.

Направете това, което се чувства по-добре.

6. Ако ръцете ви достигнат крака, дръжте крака си. Ако не, можете да се задържите на глезена или телето си или да поставите ръцете си на пода, където и да стигнат.

7. На всяко вдишване разширете гръбнака дълго и при всяко издишване задълбочете напред огъването.

8. Останете пет до десет вдишвания, след което изправете и двата крака, разклатете ги и повторете позицията от другата страна.

Съвети за начинаещи

1. Можете да седнете на одеяло, ако хълбоците са стегнати.

2. Ако искате, поставете каишка около удължения крак. Задръжте края на каишката във всяка ръка, докато премествате напред.

Съвети за напреднали

1. Затворете ръцете си под подметката на удължения крак. Можете да пресичате китките си, ако имате достатъчно обхват.

2. Опитайте позата с огънатия крак в половин лотосова позиция, като горната част на крака ви лежи върху противоположното бедро.