Как да направя Tree Pose или Vrksasana

Една от най-големите ползи от йога е, че ви помага да изградите по-добър баланс, който помага при всякакви други физически дейности. Той често се харесва от професионалните спортисти като предимство на йога. Тя също се превръща в огромен проблем с възрастта на вашето тяло. Доброто равновесие и силното ядро ​​ще ви помогнат да останете активни и здрави.

Дървеното поза е обикновено първото величествено поза, което се преподава на начинаещите в йога, защото това е най-простото.

Най-важното нещо, с което да работите в дървото, е да се уверите, че натискът на вдигнатия ви крак върху стоящия крак не причинява стягане на бедрото на тази страна. Хълбоците трябва да останат възможно най-квадратни, сякаш все още имате и двата крака на пода в планинска поза. Второто най-важно нещо е да запазите чувството си за хумор, за да се научите да стоите на един крак. Това е по-трудно, отколкото изглежда отначало и ще бъде различно всеки ден. Не се разочаровайте, ако сте на върха и отпадате отначало. Това е част от процеса и се подобрявате през цялото време, дори и да не го чувствате винаги.

Вид поза : Балансиране, стоене

Ползи : Укрепва краката и ядрото, подобрява баланса.

инструкции

1. Елате да стоите в планинската поза - тадасана с ръцете си в Anjali mudra в центъра на сърцето си.

2. Направете миг, за да почувствате и двете стъпала корени в пода, като теглото ви се разпределя равномерно на четирите ъгъла на всеки крак.

3. Започнете да преместите теглото си в десния си крак, повдигнете левия си крак от пода. Дръжте десния си крак прави, но не заключвайте коляното.

4. Огънете лявото коляно и поставете таза на левия си крак високо върху вътрешното дясно бедро.

5. Натиснете крака си в бедрото и бедрото обратно в крака си с еднакво налягане.

Това ще ви помогне да поддържате и двете бедрени квадратчета отпред, така че дясната ви хип да не излиза.

6. Фокусирайте погледа си ( Драйши ) върху нещо, което не се движи, за да ви помогне да запазите баланса си.

7. Вземете пет до десет вдишвания, след това спуснете левия си крак на пода и направете другата страна.

Съвети за начинаещи

1. Ако левият ви крак не дойде лесно в горното дясно бедро, донесе го по-надолу на десния крак. Дясното теле е добър вариант. Бъдете внимателни, за да избегнете поставянето на левия крак директно отстрани на дясното коляно, тъй като това слага ставата ви в уязвимо положение. Можете дори да поставите левия крак на десния глезен и да задържите левите си пръсти на пода като малък крака, ако това е най-подходящото за тялото ви.

2. Използвайте стената за баланс, ако е необходимо. Можете да наведете задника си срещу стената или да обърнете, така че лявото коляно да влезе в контакт със стената, когато е в повдигнато положение.

3. Уверете се, че лявото коляно не се плъзга напред към централната линия. Задръжте го на ляво.

Съвети за напреднали

1. Вдигнете ръцете си към тавана. Можете да донесете дланите на допир или да държите ръцете си разделени. Оформянето на V-образна форма с ръце също се чувства добре.

2. Ако се чувствате доста удобно в позата, опитайте да затворите очите и да видите дали можете да останете балансирани.

Бъдете добре с падане и връщане нагоре.

3. Вземете левия си крак в половин лотосова позиция, като натиснете горната част на левия си крак в дясната гънка. За да го направите още една крачка напред, стигнете до лявата си ръка зад гърба си и се вкопчете с левия си пръст.