Спускащо се надолу куче - Adho Mukha Svanasana

Ключовете за най-известната поза за заковаване на йога

Спускащото се надолу куче е почти посланието за йога. Дори хора, които никога не са стъпвали боси през прага на йога класа, знаят достатъчно, за да направят надолу шеги за кучета. Причината, поради която се е превърнала в най-известната асана, е, че е толкова важна в съвременната практика.

Това се прави много пъти по време на повечето упражнения по йога, особено във виняса йога . Тя предвижда, че всички важни удари и удължения на телето, които действат като преходна поза, могат да бъдат в покой (вярвай!) И са много укрепващи ръцете, краката и гърба сами по себе си. Това може да е първата поза, която научавате, когато започнете практика на йога .

Определете се за успех

Най-често срещаният проблем при кучетата, които се насочват надолу към начинаещи, е, че не пускат петите си на пода. Ако сте на топките на краката си, то премества траекторията на позата напред, вместо обратно. Тя никога няма да бъде в покой, освен ако не вземете теглото си обратно в петите си. Това не означава, че петите трябва да се докоснат до пода , просто трябва да се движат в тази посока. Ако вашият учител ви даде корекция в тази поза, най-често е леко да дърпате или да бутате бедрата назад. Поддържайте това усещане и го използвайте, за да се адаптирате.

Също така, проверете с позицията на краката си. Вашите пръсти трябва да сочат към предната част на матрака. Много е обичайно новите ученици да искат да обърнат краката си, особено ако са обучили танци. Разстоянието между краката също може да бъде проблематично. Много често студентите да ги вземат твърде широко (близо до ръбовете на матката) или твърде тесни (докосват се един друг).

Краката ви трябва да са на ширина на хълбоците, които са около 6 инча или между тях, дават или поемат малко в зависимост от размера ви. Настройте краката правилно, освобождавайте петите, поддържайте задника си високо и ще имате добра основа за тази поза.

инструкции

  1. Елате в ръцете и коленете си с китките под раменете и коленете под хълбоците.
  2. Прокарайте пръстите си под ръцете си и ги преместете назад, за да вдигнете бедрата си и да изправите краката си.
  3. Разстилайте пръстите си и ги почистете от предмишниците в пръстите на пръстите.
  4. Външно завъртете горната част на ръцете си, за да разширите ключицата.
  5. Оставете главата ви да виси и да преместите острието далеч от ушите си към бедрата.
  6. Завладявайте си квадрицепсите силно, за да поемете тежестта на теглото на вашето тяло от ръцете си. Това действие води до дълъг път към това да се превърне в спокойна поза.
  7. Завъртете бедрата си навътре, дръжте опашката си високо и мийте петите си към пода.
  8. Проверете дали разстоянието между ръцете и краката ви е правилно, като се придвижите напред. Разстоянието между ръцете и краката трябва да е еднакво в тези две поза. Не стъпвайте краката към ръцете на кучето, за да стигнете до пода.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали