Как да направя детето Pose - Balasana

Кога да почиваш в йога

Детската поза е просто поза, с голяма роля в практиката на йога. Освен че е добър начин да разтегнете нежно различни части на тялото си, позицията на детето е най-важната поза за почивка на йога. Това е шанс да спрете това, което правите, да преразгледате позицията си, да се свържете отново с дъха си и да се подготвите да се придвижите напред.

В класа учителят може да предложи възможност да си почине в позицията на детето след бърза следа на винисаса, дългото задържане на поза като куче или дъска , насочено надолу , или опит за предизвикателна инверсия. Това са примери за добро време за почивка, но кога да вземете поза на дете е в действителност според ваша преценка.

Това означава, че можете да се преместите в тази поза, когато пожелаете. Това е вашето време, вашата безплатна карта, златната билет. Никой учител с каквито и да било преживявания няма да ви спре да правите поза на детето по всяко време, което искате.

Това ви дава мярка за сила. Да се ​​научите да го използвате разумно е част от развиващата се практика, когато слушате вътрешния глас на тялото си и правите това, което ви казва. Тялото ви ще ви каже кога да си почивате. Може да се нуждаят от различни неща в различни дни и това е добре. Поддържането на ухото си фино настроено към съобщенията, които тялото ви изпраща и с уважение отговаря на тях, е по-големият урок, който детето може да предложи.

инструкции

  1. От кучето, насочено надолу, спуснете коленете си към пода.
  2. Разстилайте коленете си толкова широко, колкото мат, поддържайки върховете на краката си на пода с големите пръсти докосвайки се.
  3. Доведете корема си между бедрата и челото си на пода. Можете също така да обърнете главата си от едната страна с бузата, лежаща на пода. Ако решите да направите това, добра идея е да преминете към другата буза около половината от почивката си.
  1. Има две възможни вариации на рамото. Или дръпнете ръцете си пред себе си с дланите към пода, или с ръцете си обратно до бедрата си, с дланите обърнати нагоре. Направете това, което ви е по-удобно. Ако сте правили много раменна работа, вторият вариант се чувства добре.
  2. Останете толкова дълго, колкото искате, в крайна сметка се свържете отново със стабилните вдишвания и издишвания на дъха.

Съвети