Свина на гръбначния стълб (Supta Matsyendrasana)

Разтягане за глуте, гърдите и обвивката

Чувства се добре да направите обрати, като залепването на гръбначния стълб (Supta Matsyendrasana) по време на охлаждащата част на Вашата йога сесия. В края на Вашата практика можете да се възползвате от затоплените мускули, за да се движите в дълбоки обрати, които помагат да се противодейства на последиците от твърде много време, прекарано в седалките. Като експеримент, опитайте тази поза, когато за пръв път попадате на матката си и отново в края на практиката си и ще видите, ако имате някаква разлика.

Ползи

Сут Мацендрасана се простира на глуте, гърдите и обвивката. Той подобрява гръбначната мобилност и може да подпомогне храносмилането.

Инструкции за гръбначния стълб на гръбначния стълб

  1. Легни на гърба си.
  2. Наведете коленете си и поставете ходилата на краката си на пода с коленете си насочени нагоре към тавана.
  3. Натиснете в краката си, за да изкачите леко бедрата си от пода и да ги прехвърлите на около един сантиметър отдясно. Това е важна стъпка, защото задавате бедрата си, за да стекате една върху друга, когато се движите в обрат.
  4. Нарисувайте дясното коляно в гърдите си и издърпайте левия си крак на пода. Дръжте левия си крак активно огънат през позата.
  5. Пресечете дясното коляно над средната линия до пода от лявата страна на тялото си. Сега дясната ви хълбока е подредена в горната част на левия ви хълбок. Можеш да задържиш десния си крак зад лявото коляно, ако искаш.
  6. Отворете дясната си ръка надясно, като я държите в съответствие с раменете си. Поставете лявата си ръка върху дясното коляно или го разтегнете, за да направите Т-образна форма с ръцете. Обърни дланите си към тавана.
  1. Обърнете главата си надясно, като погледнете през рамо до дясната страна на пръстите си. Можете да пропуснете тази стъпка, ако тя не се чувства добре на шията.
  2. На вашите издишвания освободете лявото коляно и дясното рамо към пода.
  3. Задръжте поза за пет до 10 вдишвания, преди да се спуснете на гърба и да изтеглите дясното си коляно в гърдите си. Освободете двата крака на пода, за да неутрализирате гръбнака си за няколко вдишвания, преди да направите другата страна.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали