Стрелецът на големия пръст - Supta Padangusthasana

Наклоненият пръст на големия пръст е доста класически участък за бегачи и други спортисти, тъй като се вмъква в hamstring и телетата. Привеждането на йога подход може да подобри този участък, като въведе важни точки за привеждане в съответствие и привлече вниманието към механизмите на тялото, за да намали вероятността от преумора. Инструкциите по-долу предлагат адаптация за хора с тесни hamters и вариации за тези с по-голяма гъвкавост.

Където и да сте в този спектър, вземете нещата бавно и слушайте тялото си по пътя.

инструкции

  1. Елате да лежите на гърба си с протегнати крака.
  2. Наведете дясното си коляно и прегърнете крака си в гърдите си.
  3. Поставете йога каишка около топката на десния си крак. Дръжте краищата на ремъка с всяка ръка. Ако нямате каишка, коланът ще работи.
  4. Изправете десния си крак нагоре към тавана, докато държите плътно към каишката.
  5. Разтеглете десния си крак нагоре с огънатата крака, но дръжте топката на тазобедрената става в гнездото и двете страни на задника, които лежат еднакво на пода. С други думи, не позволявайте на десните си бедра да се извиват от пода само защото сте вдигнали крака.
  6. Дръжте левия си крак на огъната и левият крак се притиска към пода.
  1. Опитайте да посочите десните пръсти за малко по-различен участък. Можете да отидете назад и напред между огънато и заострено краче, ако искате.
  2. Дръжте крака си за 5 до 10 вдишвания.
  3. За да излезете, огънете дясното коляно в гърдите си, долейте лявото коляно, за да се присъедините към него, за да прегърнете краката си малко, а след това направете същото и с левия си крак, повдигнат.

Съвети за начинаещи

Разширени варианти