Без сол от паста без глутен

Изборите изобилстват, но внимавайте с определени марки

Когато става въпрос за соли от паста без глутен, има добри новини и лоши новини. Първо, добрата новина: повечето сос от доматени сосове и сосове от бяла паста на пазара не съдържат глутенови съставки, а много от тях се считат за безопасно без глутен. Но лошата новина е, че не можете просто да вземете някакъв буркан или да излезете от рафтовете и да предположите, че ще бъдете добре.

Онези, които имат чувствителност към целиакия и чувствителността към глутен, не трябва да се страхуват от сос от тестени изделия, направен от някои производители, тъй като те могат да бъдат обект на значително кръстосано замърсяване с глутен и следователно няма да бъдат наистина без глутен (US Food and Drug Администрирането определя безглутенови като по-малко от 20 части на милион глутен).

Една шепа (не много, но някои) дори включват глутенови съставки.

Това ръководство за соли за паста без глутен (включително традиционен сос за спагети, доматен сос с широк аромат и сосове от бяло сирене и сметана) може да ви помогне да решите коя марка да купите. Много от тях са безопасни за диета без глутен и в някои случаи производителите им предприемат допълнителни стъпки, за да осигурят възможно най-малък риск от кръстосано замърсяване с глутен.

Информацията по-долу би трябвало да ви помогне да изберете сос от паста, който да придружава вашите безглутенови тестени изделия (или пица или каквото и да е друго, за което искате да я използвате).

Слънчогледови сосове без глутен От А до Я

Ето списъка на производителите на сос от тестени изделия, както и техните продукти без глутен.

Словото от

Съществуват многобройни безглутенови домати и сос от макаронени изделия, от които да избирате, включително някои, които се произвеждат в специални безглутенови съоръжения.

Имайте предвид, че не намерих готови за консумация макаронени изделия или доматен сос, които са сертифицирани без глутен. Някои хора, които са доста чувствителни, предпочитат да се придържат към сертифицирани продукти без глутен, тъй като компаниите, които правят тези продукти, предприемат допълнителни стъпки, за да гарантират, че нямат следи от глутен и кръстосано замърсяване с глутен.

Ако сертификатът за глутен е важен за вас, може да помислите дали да направите своя доматен сос с Jovial Foods нарязани на кубчета, натрошени или цели домати, които се намират в буркани и се продават онлайн и на някои специализирани търговци на дребно. Jovial е сертифициран от Службата за сертифициране без глутен.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.