Лесно Посе - Сухасана

Сухасана наистина е някаква удобна, кръстосана, седяща позиция. Много хора се смеят, когато разберат, че сукхасана често се превежда като "лесна поза", защото заседанието на кръстосаните крака всъщност е трудно за мнозина. В този случай, обаче, лесно не означава обратното на трудно. Това означава с лекота.

Така че седенето в сукхасана действително седи по всякакъв начин, което може лесно. За господарите, споменати по-горе, това означава използването на реквизити либерално, както е описано подробно тук . След като се уредите удобно, сукхасана е добра поза за медитация или пранаяма практика.

инструкции

  1. Подредете подложката за подложка ( одеало , блокче или подложка) под костите си, така че ханша ви ще бъде по-висок от коленете, когато влезете в позата.
  2. Елате да седнете на вашите подложки на удобна, кръстосана крака. Повдигнете плътта на задника си от двете страни с ръцете си, така че вашите седнали кости да имат здрава основа.
  3. Наклонете се назад и напред и няколко пъти с торса, за да сте сигурни, че раменете ви са подредени директно върху бедрата. Плъзнете лопатките надолу по гърба, така че раменете ви да се отдалечат от ушите ви. Короната на главата ви се издига към тавана.
  4. Ръцете ви могат да почиват в скута ви или върху върховете на бедрата. Обърнете дланите си, за да сте възприемчиви или да се почувствате заземени.
  1. При вашите вдишвания, гръбнакът ви продължава. На вашите издишвания, корен надолу през седалката.

Съвети

Има редица различни начини, по които можете да позиционирате краката си. Изберете такъв, който се чувства естествен. Ето няколко опции: