Йога ръце баланси за междинна към напреднали практика

Равновесието на ръцете винаги изглежда невероятно (както и в, как е направила това?), Но щом се окажете на първото, останалите следват сравнително лесно. Ще ви покажем как позатата следват определени модели и се изграждат един друг, за да ви карат да летите високо.

1 - Крауна Посо (Бакасана)

Кроу Посо - Бакасана. DC Фото / Фотодиск / Гети изображения

Повечето хора започват с гарванова поза ( баскана ) . Кроу предлага отлична възможност да научите къде е вашият център на тежестта и как да използвате това знание, за да се предпазите от преобръщане.

Практикуващите, които са нови за равновесие, често подценяват колко далеч напред трябва да се наведете, за да изкарате краката си от земята.

Други често срещани въпроси в гарванът са поставянето на коленете на външната страна на горната част на ръцете, вместо да се използват ръцете като рафт. Уверете се, че сте започнали и с височината си. Ако е твърде ниско, те те претеглят.

2 - Странична врана (Parsva Bakasana)

Ашли Корбин-Теич / Гети изображения

Веднъж, когато се чувствате комфортно в гарва, следващата естествена стъпка е да работите върху страничната врана . Всъщност има две версии на тази поза. Хората обикновено първо се учат на позата с бедрата на една ръка и коленете от другата.

Това е доста стабилна позиция, която дори може да се почувства по-лесна от обикновената врана. В по-модерната версия, представена тук, краката са преместени само на една ръка, оставяйки другата свободна. Можете да изправите и двата крака настрани за допълнителен процъфтяване.

3 - Ека Пада Кундинясана I

Денисе Клиер / Гети изображения

За да направя eka pada koundinyasana I (което се превежда, но никога не се нарича, еднокрака поза, посветена на мъдреца Koundin), трябва да започнете вътре в гарван. Оттам издърпайте долната част на крака настрани.

Едновременно изправете горния крак, но и го преместете, за да го насочите към задната част на матката. Дръжте и двата крака (заострени или огънати), за да поддържате краката активни.

4 - Хъдлер Пос (Ека Пада Кундняйса II)

BJI / Гети изображения

Бихте мислили от името ( eka pada koundinyasa II), че тази поза ще изтече от предишната, но всъщност е напълно различен подход. Въпреки това, все още можете да проследите основите на баланса обратно, за да вдигнете поза.

Тази поза също така въвежда движението "обратно опаковане" крак върху горната част на ръката. Това означава да изкарате бедрата си колкото е възможно по-високо към рамото си, сякаш носите крак като раница. В следващите няколко пози ще се случи много.

5 - Слона на елените (Eka Hasta Bhujasana)

Ан Пизар

Бакракрайки до идеята за багаж за минута, позицията на трона на слона е мястото, за да се чувствате удобно с тази позиция. Наистина е много като да хвърляте крака си през рамото си, или възможно най-близо до рамото си.

Също така е важно кракът ви да не виси, но активно да прегърне ръката ви. След това издърпайте и силно захващайте другия си крак и натиснете в дланта си, за да се изкачите от пода. Тази поза е чудесна подготовка за балансиране на рамото.

6 - Осем ъгъла Pose - Astavakrasana

Майк Пауъл / Гети изображения

Astavakrasana следва непосредствено от багажника на слона. Щом краят ви е висок на ръката ви и я прегръщате здраво и задникът ви е нагоре, можете да започнете да закачвате глезените си заедно и да премествате гърдите си напред към паралелна позиция с пода.

7 - Притискане на ръката - Bhujapidasana

Ан Пизар

Продължавайки с нашите раница изображения, в bhujapidasana сте носенето на краката си на двете рамене. Закопчаването на глезените отпред помага да се направи спретнат малък пакет, който е по-лесно да се повдигне от земята.

8 - Светулка (Tittibhasana)

Светулният полюс - Титибахасана. МайкълСвобода / Е + / Гети изображения

От bhujapidasana просто изправете краката си, за да влезете в светулката . Това е труден преход, обаче, защото ти пускаш малката пауза. Много по-трудно е да управлявате краката си, когато са сами. Ето защо е ключът наистина да стиснете ръцете си с краката си през цялото време. Добре е да започнете с наведени ръце и крака и да работите върху изправянето им с течение на времето.

9 - Летяща врана (Eka Pada Galavasana)

Ан Пизар

Летящата врана се вкарва през поза, наречена eka pada utkatasana, известна още като фигура 4, защото изглежда краката. Трябва да сте доста удобни както в гълъба, така и в гарваните, за да го издърпате. Ако имате тези предпоставки, работете върху наистина да вземете горната си ръка с противоположното си крак, където пресича. Твоите оръжия действат като рафт за предния ви крак и ако се наведете достатъчно напред, задното ви кракче от земята.

10 - Вълшебната поза

PM Изображения / Гети изображения

Връщаме се към рифове на страничната гарванка с водно конче (вижте кракът, който се простира настрани), въпреки че влизането е малко усложнено от факта, че другият ви крак по същество стои на ръката. Трябва да го настроите, преди да вземете краката си от земята. И познай какво? Ще дойдете отново през фигура 4, за да стигнете дотам. Всъщност все още можете да видите фигурата 4 в краката тук. Току-що е наклонена отстрани.

11 - Scale Pose (Tolasana)

Фил Пайн Фотография / Гети изображения

Мащабната поза зависи от две неща: основна якост на ядрото и способността да седи в лотоса . Всъщност е много по-трудно да издърпате това, ако не можете да влезете в цял лотос, защото съдържащите се крака (помнете, че нашата подредена малка опаковка отгоре) ги прави по-лесни за повдигане като единица.

12 - Pose Pose (Mayurasana)

Дейвид Сак / Гети изображения

Паунът всъщност е доста различен от всички останали баланси на ръцете, показани тук, поради необходимата настройка на ръката. Лактите трябва да се намират под стомаха ви с ръцете ви обърнати назад. Това все още е за намиране на центъра на тежестта, но въртележката е променила позицията си, така че не следва модела на врана или гарван.