Повдигнати ръце Поз или Урдва Хастасана

Най-често Urdhva hastasana се прави като част от последователността на Sun Salutation . По този начин, понякога се получава кратък shrift. Може да останете в поза за по-малко от едно дъх по време на потока на виняса , но си заслужава да отделите време сами, за да проучите по-пълноценно ползите от него.

Ако някога сте излезли от леглото сутрин и сте имали дълъг уморен удар, това е основно urdhva hastasana.

Но точно както планинската поза е много повече от това, че просто стоиш наоколо, правиш повдигнати ръце поза правилно изисква внимание към детайлите. Основното нещо, което трябва да имате предвид е тласъкът на натискане на някои части на тялото, които се движат надолу, другите ще се движат нагоре. Това прави това да се простира до следващото ниво. Така например краката под коляното и по-специално краката надолу в земята, докато бедрата се натрупват. По същия начин ръцете достигат, докато раменете се изтеглят силно.

Вид поза : Постоянна

Предимства : Подобрява позата, укрепва краката, опъва цялото тяло

инструкции

  1. От планината поза - тадасана, вдишвайте, за да извадите ръцете си отстрани и нагоре към тавана.
  2. Дръжте ръцете си успоредно или приближете дланите си нагоре, само ако можете да го направите, без да се нахвърляте върху раменете си. Ако дланите ви са отделени, дръжте ги един срещу друг. Ръцете ви трябва да са много прави и ръцете ви да са активни по целия път. Обърнете своя поглед ( drishti ) към палците си.
  1. Плъзнете раменете си от ушите и раменете си надолу по гърба.
  2. Ако се чувствате, че вашите ребра се движат напред или се дръпват настрани, плетете ги обратно.
  3. Дръжте си бедрата мускули силно ангажирани, така че те теглят на коленете нагоре. Краката ви трябва да са прав, но не заключете коленете си. Поддържането на микробенд в коленете е по-безопасно за вашите стави.

Съвети за начинаещи

  1. Правете поза с гръб към стена, така че да можете да почувствате подравняването, тъй като всяка част от тялото ви се изправя направо.
  2. Поставете блок между бедрата си. Стигнете блока и го завийте леко назад, за да почувствате захващане и завъртане на бедрата, включително разширяване на седловите кости . След това премахнете блока и опитайте да възпроизведете действието на завъртане на бедрата навътре.

Съвети за напреднали

Вземете тази позиция в гърба. Представете си, че гръбнакът ви дръпне над плажна топка, докато се навеждате назад. Нека вратата да се върне назад, ако това е удобно. В крайна сметка, може да сте в състояние да се откажете по целия път обратно към положението на колелото . Практикувайте това близо до стената, като използвате ръцете си на стената, за да си проправите път до пода.