Отворете си бедрата с тези йога пози

Курсовете по йога често завършват със серия от седловидни протези. Отделете известно време, за да се съсредоточите върху тази област в края на Вашата практика, за да се възползвате от топлината, която сте изградили с изправени поза. Мускулите около бедрата са склонни да бъдат област на стегнатост, където напрежението се съхранява. Работата с затоплени мускули ви позволява да отидете по-дълбоко и да освободите повече. Седенето позира действа като вашето охлаждане, превръщайки ви в крайна релаксация .

Позирате в тази серия често се наричат тайни за отваряне на бедрата , но това е малко погрешно название. Следващите 5 пози се простират вътрешната и външната бедрата, hamstring, piriformis, и групата на мускулите, наречени flex hip flexors. Всички тези мускули се стесняват, когато прекарвате много време в седалките. Протягането им може да помогне за облекчаване и предотвратяване на болки в гърба и ишиас .

Във всички предни завои, уверете се, че се движите от таза. Представете си таза като купа с вода. Когато напредвате, огънете водата от предната част на купата.

Ако областта около ханша е стегната, е полезно да имате одеяло и йога блокове удобни. Ако нямате тези подпори, вместо това можете да използвате битови елементи.

Поетът на кобура - Бадда Конасана

да-кук / Гети изображения

1. Започнете тази последователност, седяща в поза на ковар - лодка консасана .

2. Седнете на одеяло или блок, ако това е по-удобно. Можете също така да поставите блокове под коленете си за поддръжка, ако са много далеч от пода.

3. Седнете в изправено положение за около пет вдишвания. След това завъртете шарнирите си, за да влезете напред, ако е възможно. Останете в предния завой за равен брой вдишвания.

Коляно за глезена Pose - Agnistambhasana

Коляно до глезена - Агнистамбасана. Ан Пизар

1. От лодката консаса, прекоси десния си глезен на лявото коляно, за да се изправите в коляното до глезена позирате с десния крак на върха. Дясното коляно е директно над левия глезен.

2. Уверете се, че сте запазили ходилата успоредно на предната част на матката и глезените ви се огъваха. Можете да плъзнете одеяло под дясното коляно, ако има голямо пространство между коляното и глезена.

3. Вземете пет дълбоко дъх. Ако позата се чувства доста интензивна, останете там, където сте. Ако искате малко повече, влезте напред в краката си за пет вдишания.

4. Изправете краката си в персонала поза - дандасана и разклатете краката.

5. Повторете позицията с левия крак отгоре.

Cow Face Pose - Гомукхасана

Cow Face Pose - Гомукхасана. Бари Стоун

1. Плъзнете дясното си коляно над лявото коляно, за да пораснете лицето на кравата . Краката ви ще бъдат от външната страна на бедрата. Можете да се изправите на ръце и колене, за да ви помогне да влезете в правилната позиция.

2. Тъй като се съсредоточаваме върху бедрата тук, позицията на рамото е избор на йоги . Можете да заемете традиционната позиция на рамото, да заемете позиция на молитва в сърцето си или да донесете ръцете си на пода.

3. Вземете пет вдишвания в изправено положение. След това влезте в предната посока за пет вдишвания, ако е възможно.

4. Повторете позицията с левия крак отгоре.

Насочете се към коляното Pose - Яну Сърсасана

Ян Сирсасана. Ан Пизар

1. Върнете се в позицията на чантата.

2. Поддържайки левия крак в слабините, удължете десния крак направо пред вас.

3. Оправете силно десния крак. Вдишайте гръбнака си дълго и напред, завийте над десния си крак, за да влезете в януари sirsasana .

4. Ако можете да достигнете до десния си крак, дръжте го с ръце. Ако не можете просто да се задържите на гърба си.

5. Удължете гръбнака си на вдишването си и задълбочете напредъка на издишането си за пет вдишвания.

6. Върнете се обратно през позицията на чантата и след това разширете левия крак, за да направите Jan sirsasana от другата страна.

Седан с широки стъпала - Upavistha Konasana

Упавита Конасана. Ан Пизар

1. Разделете краката си на широка позиция.

2. Огънете и двата крака и силно забийте краката си надолу, като влезете в upavistha konasana.

3. Наклонете напред към центъра, разширявайки гръбнака на вдишванията си и задълбочавайки позицията на вашите издишвания.