Текущи съвети, техники и тренировки

Общ преглед на текущото

Текущите се ползват редовно от милиони хора, защото това е както добро за вас, така и достъпно. Всичко, от което наистина се нуждаете, е добра чифт обувки за бягане и желание да започнете.

Работата може да изглежда толкова проста, че подготовката за стартиране на рутина може да звучи глупаво. Но научете повече за правилното функциониране, как движението може да ви помогне да постигнете целите си в здравеопазването, как да останете добре докато бягате, и още много неща могат да ви помогнат да се възползвате максимално от новия си навик.

Предимства на Running

По-голямата част от хората, които работят небрежно, го правят за физическите, социалните и умствените ползи, които носи. Освен това има "нисък бар" - не се нуждаете от фантастично оборудване, това е сравнително евтино и можете да го направите почти навсякъде. Това също е дейност, която обхваща векове; никога не е твърде късно да започнете да бягате, тъй като много хора, които се занимават със спорта, правят това през 50-те, 60-те и 70-те години.

Ето някои от многото други причини, поради които хората избират да работят:

Видове текущи

Повечето състезатели се занимават с един или няколко от следните типове изпълнение:

Как да започнете с бягане

Независимо дали сте съвсем нови за бягане или се връщате към него след дълга почивка, важно е да започнете лесно и да изградите постепенно, за да избегнете наранявания. Ето няколко съвета как да започнете с десния крак:

Правилен работещ формуляр

Течаването е естествено движение, но при използване на подходяща форма на движение ще ви помогне да станете по-ефективни, да спестите енергия и да избегнете наранявания и дискомфорт.

Ето някои основни съвети:

Cross-обучение

Добра идея е да смесите други дейности в тренировъчния режим. Колоездене, плуване, дълбоко течаща вода, кънки или използване на елиптичен треньор са всички допълнителни аеробни упражнения, които ще ви помогнат да избегнете изгаряне. Кръстосаното обучение помага да се балансират различните мускулни групи, да се предотвратят прекалените наранявания и да се смеси тренировката. Сила-тренировка един до два пъти седмично също може да помогне за предотвратяване на наранявания .

Тичане в лошо време

Докато ние всички искаме перфектно, прохладно време за бягане през цялата година, знаем, че ще има много време, когато климатичните условия ще бъдат по-малко от идеалното за бягане. Ето някои препоръки за запазване на безопасното и здравословно състояние и все още получаването на вашите писти:

Студената Време работи

Гореща смяна на времето

Хидратация и хранене за бегачите

Вие губите вода чрез пот, независимо дали е студена или гореща, така че трябва да пиете преди, по време и след вашите писти. Когато бягате, трябва да обърнете внимание на жаждата си и да пиете, когато сте жадни. Ако търсите общо правило за консумация на течности по време на вашите тренировки, трябва да приемате четири до шест унции течност на всеки 20 минути по време на вашите писти. Бегачите, които тичат по-бързо от осем минутни мили, трябва да пият шест до осем унции на всеки 20 минути.

Ето някои конкретни съвети за дълги писти или състезания:

Това, което ядете преди, по време и след бягане, оказва голямо влияние върху ефективността и възстановяването.

> Източник:

> Maharam, Lewis, MD, et al. "Преработените препоръки за течности и ходене на IMMDA".