Как да се обличаш за горещо време

Наблюдателите трябва да вземат предпазни мерки при работа с топлина и влажност, за да избегнат заболявания, свързани с топлината. Вашият избор на дрехи може да окаже огромно влияние върху вашия комфорт и безопасност по време на горещи течения. Следвайте тези съвети как да се обличате правилно за горещо време.

1 - Носете облекло за синтетично смесване

Йордания Сименс / Гети изображения

Избягвайте да носите памук, когато тичате, защото държите потта си и не изсъхва бързо, което може да доведе до разтриване . Синтетичните тъкани (като CoolMax или Dri-Fit) са много по-дишащи и ще отнемат влагата от кожата ви, така че може да се получи охлаждане на изпарението. Въпреки че техническата тъкан, работеща с дрехи, може да струва малко повече, ще оцените комфорта, особено по време на тези дълги, потни серии.

2 - Облечи се леко

фенантрат / Гети изображения

Светло оцветеното облекло ще помогне на тялото ви да диша и да се охлажда естествено. Тънките дрехи ограничават този процес, а тъмните цветове ще абсорбират слънчевата светлина и топлина, което ви кара да се чувствате много по-горещо. Белите и светли цветове ще отразяват слънцето от кожата ви.

3 - Вземете внимателно Вашите течащи чорапи

Jupiterimages / Гети изображения

Не носете 100% памучни чорапи по време на вашите писти. Вашите крака най-вероятно ще се изпотят много, а памукът има тенденция да поддържа краката ви мокри, което може да доведе до мехури и дискомфорт. Потърсете синтетични смеси, като тези, направени от полиестер, акрил или CoolMax, които са най-подходящи за премахване на влагата. По-тънките чорапи винаги са по-удобни за лятно бягане.

| Повече ▼

4 - Носете сенки

Герои изображения / Гети изображения

Добра чифт слънчеви очила помагат да защитите очите си от вредните лъчи на слънцето. Също така, носенето на слънчеви очила помага да се предотврати главоболие, което идва от примигване или излагане на ярка светлина.

| Повече ▼

5 - Използвайте слънцезащитни продукти

NicolasMcComber / Гети изображения

Нанесете си слънцезащитни продукти (най-малко SPF 15), преди да се облечете за бягството си. Някои летни дрехи са изработени от мрежа или много тънка тъкан, така че може да не осигуряват защита от слънчевите лъчи. Също така, дрехите ви се движат, когато бягате (или може да изберете да свалите дрехи, като ризата си). Така че най-добре е да сте сигурни, че сте напълно покрити със слънцезащитни продукти.

За лицето си, използвайте слънцезащитен стик, за да не попадне в очите ви, когато започнете да се изпотявате. Ако продължавате дълго време и знаете, че ще се потеете много, бъдете готови да повторите прилагането на слънцезащитни продукти по време на вашето бягане. Носете кърпи за слънцезащитни продукти или малка бутилка слънцезащитни продукти в лентата или пакета.

6 - Носете бутилка за вода

картинка / Гети изображения

Когато се отправите към тренировка с топлина и влажност, уверете се, че не забравяте най-важната ви предна екипировка: Бутилка за вода. Има много опции за колан , раница или ръчна бутилка с вода. Отидете в работещ специализиран магазин и разгледайте различните опции, за да видите кой тип ще работи най-добре за вас.

| Повече ▼

7 - Носете визьор, не шапка

Руслан Дашински / Гети изображения

Ако искате да носите нещо на главата си, за да блокирате слънцето, носете визьор. Шапката е прекалено стеснителна и задържа топлината. Козирката ще позволи на топлината да избяга и ще запази лицето ви засенчено. Потърсете визьор с пот, за да може тя също да поглъща потта ви (така че да не попадне в очите ви.)