Как да се обличаш за студено време

Останете топли и удобни по време на зимните писти

Студеното време не означава, че трябва да се предавате на неблагодарна през цялата зима. Поради новата технология в зимните тихи дрехи, отиват са дните, когато бегачите се наточваха през тренировки през зимата, носещи много тежко и неудобно облекло. Следвайте тези съвети и ще можете да бягате безопасно и удобно в студеното време.

Глава и шията

В студените дни ще загубите 10% от топлината си от главата си, затова е важно да я покриете. Също така искате да защитите кожата си от студ и вятър, както и да предотвратите измръзване и изхабяване. Ето какво имате нужда от главата и врата:

Топлинна шапка: Шапката от вълна или вълна е идеална за поддържане на топлата Ви глава през зимните серии. Можете лесно да го пъхнете в панталоните си, ако имате чувството, че започвате да прегрявате.

Вратовръзка Гантер или Бандана: Често носена от скиори, клепачът на врата може да бъде изключително ценен в студен и ветровит ден, за да защити врата и лицето ви. Можете да го издърпате през устата си, за да затоплите въздуха, в който вдишвате, което е особено полезно при първото стартиране на бягането. Някои състезатели носят обикновена лента над устата си за същата цел.

Балаклава: Също известна като ски маска, балаклавата е вид шапка, която покрива цялата ви глава, излагайки само лицето или част от нея, а понякога само очите ви.

Те обикновено се изработват от руно или вълна и са необходими само ако температурата или вятърът са охладени под 10 градуса.

Chapstick / Вазелин: Предпазвайте устните си от раздразнения с някакъв Chapstick или вазелин. Можете също така да използвате Вазелинът на носа и бузите (или навсякъде другаде на лицето си), за да предотвратите появата на вежди и разтърсването.

Горната част на тялото

Ключът към зимното превръзка, особено с горната част на тялото ви, е наслояване. Не само, че слоевете улавят топлината на тялото, те позволяват на потта да се движи през слоевете дрехи. Влагата е погрешна от първия ви слой до външните ви слоеве и след това се изпарява. Ето ръководство за това как трябва да слой върху горната част на тялото:

Основа на основата: Най-близкия до вашия слой слой трябва да бъде направен от синтетичен материал, като DryFit, Thinsulate, Thermax, CoolMax, полипропилен или коприна. Това ще изплита потта от тялото ви, като ви държи суха и топла. Много е важно да се уверите, че не носите памук за този слой, защото, след като се намокри, ще останете мокри. Когато е над 40 градуса, можете обикновено да носите само дълъг ръкав.

Изолационен слой: Вашият втори или среден слой, който е необходим за много студено време (под 10 градуса), трябва да бъде изолационен материал, като руно. Този слой трябва да продължи да отвлича влагата от кожата. Тя трябва да има перфектния баланс на улавяне на въздух, за да се запази топло, но да се освободи достатъчно пари или топлина, за да се избегне прегряване. Някои тъкани, предложени за вашия втори слой: Akwatek, Dryline, Polartec, полиестерни руни, Microfleece, Thermafleece и Thermax.

Външен и непромокаем външен слой: Този слой трябва да ви предпазва от вятър и влага (дъжд, сняг, сняг), но в същото време позволява да избягат топлината и влагата, за да се предотврати прегряване и охлаждане. Това е добра идея да носите яке с цип за този слой, така че да можете да регулирате температурата си, като я назъбвате нагоре и надолу. Предложени външни слоеве: ClimaFit, Gore-Tex, Microsuplex, найлон, Supplex и Windstopper. Ако е между 10 и 40 градуса F, обикновено можете да избягате с изпъкнал основен слой и външен слой.

Ръкавици / ръкавици: Можете да изгубите до 30% от топлината на тялото си през крайниците си, затова е важно да покриете тези ръце.

В студените дни носете ръкавици, които отблъскват влагата. Когато е изключително студено, ръкавиците са по-добър избор, защото пръстите ви ще споделят топлината на тялото си.

Долната част на тялото

Чорапогащи / тичащи панталони: краката ви генерират много топлина, така че не се нуждаете от толкова много слоеве на долната част на тялото си. Обикновено можете да носите само чифт чорапогащи или панталони, изработени от синтетичен материал като Thermion, Thinsulate, Thermax, Coolmax, полипропилен и / или коприна. Ако е под 10 градуса по Целзий (температура или вятър), може да помислите за два слоя на долната част на тялото си: пластмасов плат с чорапогащници и ветроустойчив слой, като панталони.

Женски тениски
Панталони за мъже

Обувки: Твоите крака също остават доста топли, стига да ги държите подвижни и сухи. Опитайте се да избягвате локви, камшици и сняг. Потърсете работеща обувка с възможно най-малко окото, тъй като там водата ще премине през краката ви. Или, ако не можете да избягвате да бягате в снега , може да искате да помислите за закупуване на тенис обувки, които са малко водоустойчиви и ще ви дадат малко повече сцепление в снега. Може да искате да опитате Ice Grippers на YakTrax или Ice Spikes, които се плъзгат над вашите тенис обувки за допълнително сцепление.

Чорапи: Никога не носете памучни чорапи (в студено или топло време), когато бягате, защото те няма да изкривят влагата, оставяйки краката ви мокри и податливи на мехури . Вместо това не забравяйте да носите добри чифт чорапи, изработени от тъкани като акрил, CoolMax или вълна (през зимата).