Съвети за деня на състезанието за първото състезание

Как да имаме успешно първото състезание

Така че сте направили обучението си за първото си състезание, независимо дали това е 5K , 10K или друго расово разстояние. С наближаването на състезателния ден може да имате някои въпроси и притеснения за това какво да очаквате в състезателния ден. Ако сте доста нови за бягане, ето някои съвети за първото състезание.

1 - Вземете ракетния си пакет рано.

Продуктите на Джета

Вземете състезанието си, чипа за времето (ако състезанието ги използва) и торбичката в деня преди състезанието, ако е възможно. По този начин няма да се притеснявате, че ще се втурнете в сутринта на състезанието. Също така, вие сте по-склонни да получите желания размер на тениска, ако я вземете рано.

2 - Не прекалявайте.

Снимка от Chase Jarvis / Гети изображения

Добро правило: Облечете се, сякаш времето е с 15 градуса по-топло от това. Това е колко ще се загреете, след като започнете да бягате. Ако е студено, винаги можете да носите по-топли дрехи, докато чакате състезанието да започне. Много състезания предлагат проверка на оборудването, където можете да съхранявате чантата си с допълнителни дрехи преди и след състезанието.

Още: Как да се обличаме за горещо време
Как да се обличаш за студено време
Съвети за бягане в дъжда

3 - Избери си разумна храна преди расата.

Stockbyte

Яжте ястието най-малко един час преди началото на състезанието. Изберете нещо високо с въглехидрати и по-ниско съдържание на мазнини, фибри и протеини. Стойте далеч от богати, мастни или високо фибри храни, тъй като те могат да причинят стомашно-чревен смут.

Още: Трябва ли да ям преди бягството?
Състезателна грешка: Не се храни правилно преди състезанието
Най-добрите и най-лошите пред-пуснати храни
Какво да направя, ако нямам време да ям преди да стартирам?

4 - Закопчайте перото.

Снимка от Гари Джон Норман

Вашата раница се носи отпред на ризата ви, а не на гърба. Можете да използвате предпазните щифтове във всичките четири ъгъла на подложката, за да я запазите на място. Важно е да носите бисерите си, за да знаете, че състезателите са наясно, че сте част от състезанието. Освен това, ако в курса има официални фотографи на състезанието, те ще използват номера на билетите ви, за да идентифицират вашите расови снимки. Така че се уверете, че вашият номер е ясно видим, когато видите фотографите в курса и особено на финалната линия. Ако има устройство за синхронизиране с B-Tag на гърба на вашата раса, уверете се, че то не е извито или покрито с дрехи или колан.

5 - Влезте там рано.

Снимка от Гари Джон Норман

Пристигате рано на мястото на състезанието, за да сте сигурни, че ще получите място за паркиране. Независимо дали шофирате там или не, ще ви е необходимо и време, за да вземете номера си (ако още не сте го направили), проверете чантата си, вземете топъл джогинг и използвайте банята бъде дълго).
Още: Съвети за използване на Porta-Potties в състезания
Съвети за начална линия

6 - Подредете правилно.

Жълто производство на кучета

Не се насочвайте към предната част на стартовата линия. По-бързите и по-опитни участници не обичат да тъкат около новобранец (и вероятно по-бавен) състезатели в началото на състезанието. Някои състезания имат опити на базата на прогнозни темпове или знаци след ритъма. Ако не, попитайте участниците наблизо за очакваното им темпо. Ако това е по-бързо от твоето, преминете отново назад. Ще бъде по-лесно да попаднете на темпото си, ако сте около хора, които са със същата скорост като вас.

Още: Съвети за етикет на пътя
Състезателна грешка: Поставяне на грешна позиция
Как да се справяме с тълпи по време на състезания

7 - Използвайте водните спирки.

Крис МакГрат / Гети изображения

Възползвайте се от водните станции в курса. Ако никога не сте го правили по-рано, ето няколко съвета за това как да вземете вода от спирачка за хидратация . И не забравяйте да благодарите на доброволците за предаването на вода!

8 - Донеси екипа за поддръжка.

Dream Pictures / Остров
Поканете приятелите и членовете на вашето семейство да ви подкрепят. Помолете ги да стоят близо до финалната линия, за да могат да ви развеселят в края. Ще бъде много по-лесно да се бутнете накрая, ако знаете, че там ще видите любимите си хора.

9 - Целта е да приключите.

Снимка от Скот Олсън / Гети изображения

Не оказвайте натиск върху себе си, за да постигнете много бързо време за първото състезание. Завършването на състезанието и удоволствието от преживяването са отлични цели за първо време. Насладете се на тръпката от преминаването на първата си финална линия!

Вижте също: Съвети за финалната линия

10 - Не носете състезателната тениска.

Снимка от Спенсър Плат / Гети изображения

И накрая, най-вероятно ще получите тениска, когато се регистрирате за състезанието. Не го носете, докато не завършите състезанието. Не само че има суеверия, свързани с носенето му в състезанието, но също така ви кара да изглеждате като новобранец!

Вижте също: