11-те най-добри енергийни гелове, дъвки и барове, които да купуват за бягане през 2018 година

Зареждането с въглехидрати по време на по-дълги периоди и надбягвания ще ви предпази от изчерпване на енергията и ще ви помогне да увеличите ефективността си. Но това, което ядете докато бягате, зависи от вашите предпочитания. Много бегачи обичат да зареждат с енергийни гелове или дъвче, защото са лесни за носене и храносмилане. Други могат да предпочитат вкуса на енергийни или гранулати. Общо правило е да се вземат около 100 калории след един час на работа, а след това още 100 калории на всеки 40-45 минути след това. Много спортни гелове съдържат 100 калории, така че е лесно да следите колко калории консумирате.

Вижте тази колекция от някои от най-популярните енергийни гелове и дъвки, използвани от бегачи на дълги разстояния.

Клиф Shot Bloks са чудесен начин за попълване на въглехидратите и електролитите, които тялото Ви се нуждае. Те са много преносими, меки и лесни за дъвчене, много като смолисти бонбони. Някои състезатели, които не харесват вкуса или консистенцията на гелове, предпочитат Shot Bloks. Те идват с разнообразие от вкусове, включително: черна череша, кола, кран Razz, лимонена вар, портокал и ягода.

GU Energy Gels са любими сред бегачите, защото те бързо и ефективно се абсорбират от тялото ви. Някои вкусове включват ванилов боб, шоколадова възбуда, портокалов изблик, ягодов банан и просто.

Jelly Belly Sport Beans са вкусна и удобна опция за хранене на бягство. Предлагат се в шест различни аромати, спортните зърна съдържат въглехидрати за енергия, електролити, които заменят тези, които губите чрез пот, витамини В и С. Те вкусват много като обикновените желе зърна Jelly Belly, но те са малко по-салатични , Наблюдателите, които не харесват вкуса или консистенцията на спортните гелове, намират тези спортни бобове за чудесна алтернатива.

Ако наистина не ви харесва вкусът или консистенцията на гелове или дъвче, може да предпочетете бар. Видовете барове са направени от всички натурални хранителни съставки, които можете да произнесете. С десетки възможности за избор, вие сте длъжни да намерите такъв, който отговаря на вашите вкусови и хранителни нужди. (Моят личен фаворит е черен шоколад канела Пекан). По-големите размери са около 200 калории, така че една или две барове могат да ви донесат в дълъг период. Те също така идват в мини размер, които са 110-130 калории на бар.

Малките, лесно преносими пакети Hammer Energy Gel са чудесни, ако искате да подобрите производителността и да удължите енергийните нива. Тези гелове са лесно смилаеми и уникално формулирани, за да съдържат само следа от захар, така че няма да изпитате високи нива на захар или катастрофи. Някои вкусове включват ябълка-канела, банан, шоколад, портокал, малина, тропически и ванилия.

Honey Stinger Organic Energy Дъвчетата са чудесно за алтетите, които търсят естествени, органични решения за дългите си писти. Тези енергийни дъвки са уникални, защото включват естествено срещащи се фибри и протеини. Дъвчетата се предлагат с три вкуса: черешов цвят, розова лимонада, страст от нар и пакет от разнообразни плодове.

Тези PowerBar Gel Blasts са хапчета с размер на хапчета, които съдържат течен център, който ще ви помогне да се снабдите с енергия по време на дългите писти. Геловите бласти са формулирани с въглехидрати с оптимизирана C2 MAX на PowerBar, която е специално създадена, за да увеличи енергията в мускулите, където калориите се изгарят бързо и ефективно. PowerBar Gel Blasts се предлагат в естествени аромати на лимон и кола.

Сладките вафли на Stoney's Honey Stinger са две тънки, вкусни бисквити с мед между тях. Yum, нали? Плюс това, те са правилното количество въглехидрати (21 грама) за някои горива в средата на работното време, но те са лесни за стомаха. Някои бегачи, чиято храносмилателна система не може да толерира гелове, откриват, че те нямат проблем със Stinger Waffles. Един недостатък е, че те са малко по-големи от гелове и затова малко по-трудно да се носят по време на дългите писти. Но ако можете да намерите някаква стая в колана си, те определено си струва да се носите заедно.

PowerBar Power Gels се предлагат в удобна опаковка от 100 калории, която е лесна за отваряне и хранене по време на вашите писти. Геловете съдържат както въглехидрати, така и натрий, които трябва да бъдат подменени по време на дългите ви писти и състезания. Power Gels се предлагат в различни аромати, включително: шоколад, ванилия, крем от малина, двойно лате и зелена ябълка. Някои вкусове съдържат и кофеин.

Carb BOOM! енергийните гелове са изработени от супер концентрирани комплексни въглехидрати и ароматизирани с истински пюре от плодове и концентрати. Формулиран със специална смес от 22-25 грама сложни въглехидрати и само 2-4 грама прости захари, Carb BOOM! Гелове осигуряват бързо и постоянно освобождаване на енергия в мускулите. Богатата му комплексна въглехидратна формула лесно се абсорбира и смила, без да се разстройва стомаха. Аромати включват ябълка канела, ягода киви, ванилия оранжево, двойно еспресо и банан праскова.

Енергийните барове PowerBar Smoothie Fruit са перфектни за предсказана закуска или за гориво в средата, тъй като съдържат малтодекстрин, въглехидрат, който е по-бързо абсорбиран от други въглехидрати. Барът също е с доста ниско съдържание на фибри, така че ще бъде лек за вашата храносмилателна система. Тези барове не са сладки сладки като някои спортни напитки, гелове и дъвки, така че те са добър вариант за по-късно във вашите писти или състезания, когато може да се разболеете от сладките неща.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .