Как да вземем вода от помощни станции в състезания

Вие сте на няколко километра в първото състезание по пътищата и внезапно сте изправени пред редица маси, кани за вода и доброволци. Това е станцията за помощ - какво правиш сега? Успешното преминаване през водните спирки в състезанието по пътищата е общ страх сред новите състезатели. Някои бегачи минават през тях, защото не мислят, че могат да хващат и пият вода по време на бягство.

Но ако знаеш какво да очакваш и как да вземеш и да изпиеш водата, ще изглеждаш като професионалист, докато тичаш през водните спирки.

Ето как да вземете вода по време на състезание

Проучете картата на курса преди състезанието, така че имате обща представа за това къде спира водата ще бъде на курса. Те трябва да бъдат отбелязани на картата.

1. Обърнете внимание по време на състезанието, за да можете да видите кога има водна спирка. Понякога ще има знак, който ви предупреждава за предстояща водна спирка.

2. Не отивайте на първата маса на водния ограничител. Това е мястото, където всички старши играчи спират и ако това е голямо състезание, то ще бъде много претоварено. Продължете да бягате на една от масите по-надолу. Ако има маси от двете страни на курса и водната станция е препълнена , отидете на маса от лявата страна. Тъй като повечето хора са с дясната ръка, таблиците отдясно са много по-популярни.

3. Понякога доброволците раздават чаши за вода, а други чаши вода ще останат на масите.

Ако доброволците предават водата, се придвижете към тях. Вземането на чаша от доброволец ще ви спести време и ще ви задържи повече в средата на пътя, така че да не се хванат в задръстванията около масите.

4. Опитайте се да направите очен контакт с доброволеца, така че той знае, че идвате за чашата си. Дръпнете ръката си на няколко крака, преди да стигнете до него.

Обвийте ръката си около чашата и я издърпайте от ръката на доброволеца. Не забравяйте да кажете " благодаря ", преди да избягате.

5. След като вземете чашата, не се изкушавайте да я глътнете бързо. Стиснете едната страна на върха на чашата, така че тя е посочила като V. Ако чашата е много пълна, това ще позволи да излезе малко вода, така че да не се разлее навсякъде. И като държите чашата на върха така, ще ви помогне да задържите останалата част от водата и да ви позволим да пиете бавно водата и да не я вдигнете до носа си (общ страх сред начинаещите бегачи).

6. Опитайте се да продължите да бягате и да отидете с потока на бегачите. Ако смятате, че трябва да спрете или да забавите употребата си, издърпайте настрани.

7. Поставете върха на чашата в устата си и изпийте водата. Отделете време - няма нужда да пиете всичко това с една глътка.

8. Много раси имат кутии за боклук или кутии след спиране на водата. Опитайте се да хвърлите чашата си там, ако можете. Също така е добре да хвърлите чашата си на земята - само се уверете, че не удряте зрител или друг бегач с него. Опитайте се да я пуснете право надолу - не я хвърляйте навътре и потенциално удряйте или пръскайте други бегачи. И се опитайте да го хвърляте там, където другите бегачи не могат да се разхождат над него.