15 Съвети за пестене на пари за бегачи

Как да спестите пари за бягане

Едно от многото неща, които обичам да бягам, е, че не е нужно да харчите много пари, за да се насладите на спорта. Но въпреки това все още съществуват начини, по които можете да спестите пари от навика ви. Вижте тези съвети за бюджет:

1 - Купете стари модели на любимите си обувки

Кристин Луф

Подобно на дилърите на автомобили, магазините, които се движат, се опитват да изчистят миналогодишните модели на обувки за бягане, когато се появят новите модели. Старите модели обикновено са почти еднакви обувки, но на много по-евтина цена. Някои състезатели се зареждат със стари модели, когато се продават. Можете също да търсите в Интернет за по-стари модели на любимите си обувки за бягане.

2 - Магазин за евтини текущи дрехи

Не е нужно да харчите много за добро качество, техническа тъкан, работеща с дрехи. Проверете C9 от Target за линията на шампион за техническа издръжливост.

Те са на разумни цени, но все още са много високи в качеството и производителността. Старият флот на стария флот също има някои страхотни парчета, като якета и жилетки, за зимно бягане на открито.

Може да поискате да проверите и магазини като TJ Maxx или Marshall's (ако те са във вашия район), които имат поставки за отстъпка от фитнес облекло, понякога до 50% от цената на "универсалния магазин".

3 - Потърсете безплатни тренировъчни групи

Сам Диефуис / The Image Bank

Не предполагайте, че трябва да плащате за треньор или треньор, за да подобрите работата или да тренирате за определена раса. Много магазини предлагат безплатни тренировки и тренировки.

Въпреки че няма да получите индивидуално обучение, ще получите ползите от работата с експерт и ще останете мотивирани с други бегачи.

Много състезания предлагат безплатни тренировки за регистрирани участници (друга голяма причина да се регистрирате рано). Ако тренирате за определено състезание, проверете уебсайта на състезанието, за да видите дали има планирани организирани тренировки.

4 - Направете вашите обувки да продължат по-дълго

Важно е да подмените обувките си на всеки 300 до 400 мили, но да получите нови обувки на всеки няколко месеца може да стане скъпо. За да накарате обувките ви да продължат по-дълго, не ги носете за нищо друго освен за бягане или работа.

Дори ако просто се разхождате наоколо, все още носите предпазното облекло. Дръжте обувките си на хладно и сухо място, където могат да излязат добре.

Не ги оставяйте на места като торбичка за фитнес или топъл багажник. Ако трябва да почистите обувките си, използвайте четка, мек сапун и студена вода и ги оставете да изсъхнат.

5 - Купете обувки, дрехи и екипировка онлайн

триножник

Обичам да давам работа на специализирани магазини, но за съжаление техните цени са по-високи от някои уеб сайтове. Търсете сайтове като Сиера Трейдинг пост за сделки за бягане, обувки и съоръжения. Много бегачи също откриват страхотни сделки на иБей.

6 - Планирайте графика си предсрочно

Повечето състезания дават отстъпки - някои доста значими - за ранна регистрация. Регистрирайте се рано за състезания, за които знаете, че определено искате да бягате, особено тези, които тичате ежегодно. Ще спестите малко пари и същевременно ще стимулирате мотивацията си.

7 - Доброволец в състезания

Жълто куче продукции / Getty

Организаторите на състезанията понякога са отчаяни за повече доброволци, така че предлагат стимули, като безплатни раса, за доброволци. Можете да работите на масата за регистрация преди състезанието и да го пуснете - без да заплатите таксата за участие. Доброволческата дейност в състезанията също е добър начин да получите свободно движение. Някои състезания ще дадат на доброволците една и съща торба като участниците в състезанието.

8 - Купете дрехи извън сезона

Някои от любимите ми зимни дрехи, които всъщност купих през пролетта или лятото, когато беше прекалено топло, дори да ги носят.

Не знам какво е по-вълнуващо - дълбоката отстъпка извън сезона, която получих на дрехите или изненадата да измъкна отдавна забравени, съвсем нови зимни тихи дрехи, когато удари студено време.

В края на сезона кликнете върху магазините за продажба на магазини и търсете онлайн за продажби в края на сезона. Когато времето се промени, ще се радвате, че сте разбираем купувач.

9 - Обърнете внимание на техническите ви дрехи

Кристин Луф

Ако тичате редовно, това е добра идея да инвестирате в някои технически дрехи. За разлика от памучното облекло, синтетичните тъкани, като CoolMax или Dri-Fit, попадат във влагата от кожата, за да останете сухи и удобни по време на вашите писти.

Техническите работни дрехи обаче не са евтини, затова е важно да се грижите за тях правилно. Например, въздухът, който ги суши, вместо да ги вкарва в сушилнята, ще ги накара да продължат много по-дълго.

10 - Търсене в Интернет за отстъпки за състезания

Много състезания предлагат регистрационни отстъпки чрез сайтове като Groupon или други промоции. Те обикновено няма да споменават кода на купона на уебсайта на състезанието, но можете да го намерите, ако направите малко търсене. Ако се регистрирате за състезание онлайн, направете бързо търсене на онлайн талони за купони. Просто въведете името на състезанието и "код на талона" или "отстъпка" в търсачката си и вижте какво се случва.

11 - Купете спортна напитка в насипно състояние

Ако сте на дълги разстояния, трябва да хидратирате със спортни напитки . Купуването на отделни бутилки от Gatorade или други спортни напитки определено може да отцеди вашето прасенце. Вместо да направите това, да получите насипни опаковки или контейнери от прахообразна спортна напитка се смесват . Това е много по-евтино и по-добро за околната среда, тъй като можете да го направите в многократно спортни бутилки.

12 - Останете без наранявания

Винаги съм удивен, когато чувам да разказвам истории за приятелите си за това, колко пари харчат за рехабилитация на наранявания.

Между физиотерапията, посещенията на лекари, масажирането, акупунктурата, възстановяването от наранявания по време на пътуване определено може да причини щети на банковата Ви сметка.

За да избегнете катастрофата и възстановяването на щетите, слушайте вашето тяло, следвайте съветите за предотвратяване на наранявания и инвестирайте в евтин инструмент за предотвратяване на наранявания, като пяна ролка.

13 - Местни състезания

Джон Кифър / Фотолибрийна / Гети

Забавно е да пътувате до извънградски състезания, но нека да се изправим пред нея, разходите за транспорт, хотел и храна наистина се увеличават. Спестете време и пари, като провеждате състезания по-близо до дома. Добавени бонуси: Таксите за участие в местни състезания обикновено са по-евтини и по-малко участници означава, че не е нужно да се справяте с пренаселено състезание .

14 - Търсете алтернативни храни "на бяг"

Пакетите гел и енергийните барове могат да бъдат удобни начини да получите енергията си по време на продължителни преходи , но те могат да бъдат скъпи. Експериментирайте с по-евтини алтернативи по време на дългите ви писти, като например бонбони, желирани зърна и други бонбони.

Някои бегачи дори използват пчелни пакети вместо спортни гелове. Ако наистина харесвате конкретна марка гелове, блокове или барове, ги купувайте в насипно състояние, за да спестите малко тесто.

15 - Направете текущи дати

Марк X снимки

Вместо да се срещате с приятели или членове на семейството си за храна в ресторант, направете план да отидете за лесна работа. Все още ще можете да общувате и да наваксате с приятеля си, но също така да изгорите някои калории и да спестите пари едновременно.