Как да се предпазим и лекуваме здравите телешки мускули

Масаж, стречинг и др

Задните бедрени мускули са често срещан проблем. Ще се почувствате постепенно затягане на вашите телесни мускули при бягане. Понякога болката ще изчезне, докато тичате, но след това се връща, след като спрете.

Причината за здрави телешки мускули

Плътните мускули често са причинени от увеличаването на километража си твърде бързо и / или не се разтягат правилно. Те също така могат да се дължат на продължителни или продължителни операции, без да се налага достатъчно време за почивка между тренировките.

Понякога те се дължат и на биомеханичен проблем, който може да бъде коригиран с правилните обувки или ортези.

Лечение на тънки телешки мускули

Ето какво можете да направите за тесни телета:

Предотвратяване на тесни телешки мускули

Плътните телета са много често срещано нараняване, затова не забравяйте да не увеличавате пробега или интензивността си твърде бързо. Трябва да увеличите седмичния пробег с не повече от 10% всяка седмица.

Загряването преди бягане, като се правят кратки разходки, лесни тренировки или упражнения за загряване, също е важно, така че вашите телешки мускули се затоплят, преди да започнете да ги поставяте твърде много. Също така, уверете се, че внимателно опъвайте вашите телета след всяко бягане. Обърнете внимание и не прекалявайте, когато добавяте тренировка на хълма в текущата си рутинна практика, тъй като тече много хълмове често могат да доведат до тесни телета.

> Източници:

> Топкови крампи: първа помощ. Майо клиника. https://www.mayoclinic.org/first-aid/first-aid-heat-cramps/basics/art-20056669.

> Мускулни крампи. Майо клиника. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/muscle-cramp/symptoms-causes/syc-20350820.

> Mckenney MA, Miller KC, Deal JE, Гардиън-Робинсън JA, Rhee YS. Плазмени и електролитни промени в упражняването на хора след поглъщане на множество болуси на сок от тиквички. Журнал на атлетичното обучение . 2015; 50 (2): 141-146. Дой: 10.4085 / 1062-6050-50.2.07.