6 начина да се отпуснете докато бягате

Напрежението в рамото ви може да доведе до лоша форма и дори нараняване

Отпуснете се, докато бягате? Противоречиво (или дори невъзможно), както може да звучи, е важна цел да се стремим. Ако сте напрегната, когато тръгвате на пистата или на пистата, лесно можете да изпадате в неправилна и несигурна бягаща форма , което от своя страна може да доведе до умора, лошо представяне и дори наранявания.

Типична област на напрежение при движение е раменете. Позволява им да се промъкнат към ушите в непрекъснато свиване на рамената създава неефективна форма на движение и кара ръцете да се люлеят от една страна на друга. Това отнема много енергия и може да ви накара да изморите по-лесно. За да предотвратите пълзянето на раменете при стартиране, опитайте тези съвети.

Проверете ръцете си

Якоб Лунд / Стоксън Юнайтед

Дали са затънали в здрав юмрук? Ако сте залепнали ръцете си, напрежението ще се премести от ръцете ви до раменете и врата. Спокоен юмрук е идеален: Предчувствайте, че държите едно яйце във всяка ръка, което не искате да се счупите.

Проверете раменете си

Майк Харингтън / Такси / Гети изображения

Дали те свиват рамене близо до ушите ви? Ако е така, изтръскайте раменете си на гърба си, сякаш те са вратите на асансьора, които трябва да затворите. Дръжте ги в това положение и оставяйте раменете ви да паднат. Докато тичате, периодично проверявайте позицията на раменете си, за да сте сигурни, че ще останат спокойни. Ако откриете, че отново свивате, повтаряйте маневрата за притискане на рамото.

Дръжте оръжието си под прав ъгъл

Клаус Вефелл / Гети изображения

Вашите лакти са наклонени под ъгъл от 90 градуса? Когато бегачите се уморяват или напрегнат, ръцете им започват да се придвижват нагоре към раменете си, скъсявайки разстоянието между горната част на ръката и предмишницата. Ако забележите това, позволете ръцете ви да паднат отстрани и да ги разклатят. Преместете ги на 90-градусов ъгъл с раменете назад и се отпуснете.

Дръжте ръцете си на ваша страна

Милан Зеремски / Гети

Подавате ли ги назад и напред пред гърдите си? Ръцете ви трябва да се люлеят по стените ви. Ако прекосят гърдите ви, те ще започнат да се движат към раменете ви и ще се окажете, че сте се разхождали. Хандирането може да затрудни дишането. Дръжте ръцете си встрани, паралелно един на друг. Представете си вертикална линия, разделяща тялото си наполовина - ръцете ви не трябва да минават покрай тази линия.

Не стреляйте главата си

Westend61 / Гети изображения

Дали главата ти се движи напред, докато тичаш? Това поставя много стрес върху шийните и раменните мускули, което може да доведе до напрежение. За да сте сигурни, че не се навеждате напред с главата си, докато държите, дръжте я така, че ушите ви да са точно над раменете ви. Представете си себе си като марионетка на низ, докато тичате, с цялото си тяло се държи дълго и прави.

Опъвам, разтягам

Ерик Исаксън / Гети изображения

Не ограничавайте простуда на разтягане до долната част на тялото си. Отделете време да опънете раменете, ръцете и врата си след вашите писти . Също така можете да направите много, за да предотвратите напрежението между пистите. Ако седнете на бюро за по-голямата част от деня, направете си мини-разтягане през целия ден.

Редовният масаж може да облекчи стягането на врата и раменете. Когато не можете да стигнете до професионален масажист, използвайте прост инструмент за масаж , като например топка за тенис, за да облекчите напрежението в гърба си. Когато седите на един стол, поставете топката между гърба и стола и се движете нагоре и надолу, докато упражнявате натиск върху топката.