Стандартите на Алианса за йога за учителски програми

Ролята на йога съюз

Йога Алианс е организация, посветена на йога образование в САЩ. Въпреки че Йога Алианс е включен в много програми, включително Международния Ден на Йога , той е най-известен със създаването на препоръчителни стандарти за програми за обучение на учители по йога.

Регистрирани (не сертифицирани) програми за обучение

Често виждате препратки към учители по йога или студиа, които са "сертифицирани" от Йога Алианс.

Това е погрешно схващане, защото Йога Алианс не удостоверява учители, а по-скоро регистрира програми за обучение на учители, които отговарят на минималните стандарти в следните категории: 200-часова, 500-часова, пренатална и детска йога. Например, на 200-часовото ниво, Йога Алианс разбива колко часове трябва да бъдат изразходвани за всяка част от обучението, включително методология на преподаване, физиология, философия и т.н. Ако програмата за обучение на учители в йога студио отговаря на тези стандарти, те може да се регистрира в Йога Алианс.

Станете регистриран йога учител (RYT)

След като сте завършили обучение на учители с регистрирана от Йога Алианс програма, можете да се регистрирате като учител. Мнозина приемат, че това става автоматично, но трябва да се свържете директно с Йога Алианс и да платите годишна такса, за да бъдете регистрирани. След това можете да използвате абревиатурата RYT, което означава учител по йога, зад вашето име.

В миналото, ако сте завършили обучение на учители с нерегистрирана програма, можете да попълните документацията, предоставена от YA, и петицията за регистрирано състояние. Това вече не е така. Понастоящем няма опции за регистрация или алтернативни родители.

Дали Йога Алианс е от значение?

Сега, след като изясним разликата между сертифицирането и регистрацията, може да се чудите дали има значение дали дадена програма или учител е регистрирана или не.

Един от основните принципи на YA е да насърчава минималните стандарти за безопасно и компетентно преподаване. Техният успех с това ги направи подходящи, въпреки че регистрацията с тях е доброволна. Най-малкото, минималните стандарти, предоставени от Я, осигуряват базовата линия за броя на учебните часове, изисквани за учителите, и стандартизират съдържанието, преподавано в програмите за обучение на учители.

Разбира се, съществуват изключения от това правило, включително тези, които са сертифицирани в специализирана област на йога, като например Ashtanga или Iyengar , като в този случай можете да сте сигурни, че те далеч надхвърлят 200-часовите стандарти, но RYT е много полезен начин че учителят е завършил добре закръглена програма и е вложил поне 200 часа, а не само уикенд на обучение.

Йога Алианс Съкращения

По-долу е даден списък на нивата на регистрационните марки за учители, използвани от Йога Алианс:

Ето какво означават демаркациите за учителите по йога:

За повече информация, включително как да се регистрирате, вижте уеб сайта на Йога Алианс.