Стреля тренировка тренировки за изграждане на скорост и мощност

Разширено обучение за скорост и мощност

Стационарното бягане е тренировка с висока интензивност, която помага за изграждане на скорост , сила и сърдечно-съдова фитнес. Изследването на NIH от 2005 г. показва, че прогресивното рутинно катерене на стълби води до 17% увеличение на VO2max , което е мярка за аеробна издръжливост. Течащите стълби също са страхотно допълнение към всяка програма за тренировка за гъвкавост, защото изграждат бързина и скорост на краката, докато получават отлична тренировка за спринт.

Тренировката за спринтове с висока интензивност е страхотна горелка за мазнини, докато тя също така създава експлозивна сила, особено за скачане. Той е насочен към някои от най-големите мускули в тялото - глухите, квадратните и телетата. Течещите стълби осигуряват сърдечно-съдова полза, сходна с тази при работа с висока интензивност и е ефективен начин за изграждане на спринт мощност.

Къде да управлявате стълби

Текущите стълби не са просто начин да се направи тренировка на StairMaster. Докато подобни, бягащите стълби изискват повече фокус, повече контрол и повече мускули, за да се представят добре. И една от най-добрите черти на тренировка на стълбище е цената - няма да ви струва нищо. Просто открийте набор от стълби, които можете да използвате.

Много състезатели се движат на стълбище на стадион, но можете да търсите и местно външно стълбище или стълбище в сграда с поне сто стъпки. Ако нямате лесен достъп до стълбите, където живеете, бъдете нащрек за хълм с доста стръмен наклон.

Хил повторенията осигуряват подобна тренировка за бягане на стълбище и може да са малко по-лесни за започване на работа.

Стълбища за начинаещи

Ако не сте направили тренировки по стълби преди това, трябва да планирате да започнете бавно и постепенно да увеличите времето и интензивността си. Изпълнението на стълбичките използва мускули, които може да не сте използвали досега, и да прекарате първата си тренировка, ще доведе до ненужна болезнена мускулатура .

Често това е спускането, което причинява болката след тренировка, дължаща се на ексцентричната природа на мускулната контракция по пътя надолу по стълбите. Така че, ако сте нови за тренировки стълби, да го лесно по пътя надолу за първите няколко тренировки.

Правила за движение на стълби

Винаги спирайте тренировката, ако забележите болки или други предупредителни признаци за нараняване.