Съвети и обучение за дълги разходки

Дълго разстояние разходка

Имате ли някога желание просто да се разхождате - и никога да не спирате? Продължаването на дългите дълги разходки е част от човешкия ни грим. Хората мигрират от място на място пеша през цялата история. Днес можете да охладите това поклонение по много различни начини.

Можете да ходите за ден, седмици или месеци. Можете да ходите самостоятелно , с група или като част от екип. Можете да запалите собствената си пътека, да следвате 1000-годишен традиционен маршрут или да маркирате заедно с 40 000 други по определен маршрут.

Това не е целта; това е пътуването.

Пешеходни маратони и полумаратони

Много от нас имат половин маратон с дължина 13,1 мили и маратон с дължина 26,2 мили в списъците ни с кофи. Първата стъпка е да намерите раса, която е приятелски настроена към учителите . Потърсете състезания, които имат щедри прекъсвания на крайното време и имат други участници в разходка и ходене.

Сега можете да започнете да тренирате, за да вървите по маратона или наполовина . Трябва да започнете обучението си пет до шест месеца преди състезанието.

Ако все още не ходите в продължение на два часа или повече в даден момент, ще трябва първо да построите базовия пробег . Планирайте седем до осем седмици да изграждате постоянно своя пробег и издръжливост, като ходите на три мили, три дни в седмицата и един ден за удължаване на пробега веднъж седмично.

След като сте напреднали, сте готови за сериозни маратонски или полумаратонски тренировъчни графици:

Винаги се обучавайте с храната, оборудването и обувките, които ще използвате за състезанието, за да знаете какво работи най-добре за вас. Избягвайте да опитвате нещо ново в състезателния ден.

релета

Не искаш ли да вървиш сам? Създайте екип за съвместна работа. Пешеходните релета обикновено включват всеки човек, който върви един или няколко крака с по-кратко разстояние, като например три до шест мили, и връща следващите стъпки на следващия член на екипа. Релето е свързано с развеселяване и поддържане един на друг. Много маратони и полумаратони предлагат релета за отбори от двама или повече. Други включват екип от осем до 12 ходене на дълги разстояния, като Portland to Coast Relay от 128 мили.

Ultramarathons и Centurion разходки

Ultramarathon писти и разходки растат в популярност.

Ултрамаратонът е събитие, което е по-дълго от 42 километра (26 мили) маратон, а много от тях са далеч по-дълги, като 100-километровия Dodentocht на Bornem, Белгия (Dodentocht се превежда като Death March). Хората редовно се опитват да получат титлата "Сентурион" , която печелите, като ходите или бягате 100 мили в 24 часа.

Многодневни събития за ходене

Да ходиш на дълги разстояния всеки ден в продължение на два или повече дни е изморителен тест за издръжливост. Събитията в Асоциацията за ходене в IML включват ходене от 20 К до 50 К в продължение на поне два дни. Четиридневните маршове Nijmegen Vierdaagse е едно от най-важните събития и се провежда повече от 100 години (с пауза за Втората световна война). Тридневните разходки на Комен са на 20 мили на ден в продължение на три дни. Тези и други са изключително популярни в целия свят.

Пингвините се разхождат

Тези разходки са маршрути, последвани от вярващите, до направление с духовно значение. Една такава разходка е Camino de Santiago, която поклонници са ходили през последните хиляди години, за да почитат гробницата на Свети Яков в Сантяго де Компостела в Испания.

Маршрутът Camino Frances на 800 километра / 500 мили от Франция е много популярен днес за проходилки, търсещи предизвикателство, както и за хора с духовни мотивации. Други пътища Camino излъчват в цяла Европа. Филмът " The Way " направи тази разходка още по-популярна през последните години.

Можете да намерите информация за това как да се разхождате на Camino de Santiago от опитни перегрини (поклонници). Но трябва да бъдете сериозни с план за тренировка за Camino , тъй като маршрутът е много хълмист и повечето поклонници ходят на 12 до 20 мили на ден. Ако започнете като търг, може скоро да се окажете ранени и да не можете да завършите търсенето си.

Разходки из континента

Хората поемат невероятни куестове да се разхождат из целия континент или по света. Трънкането на апалачианската пътека или дивата природа на пистата Crest на Тихия океан има нова популярност благодарение на последните книги и филми. Хората обиколиха света и един го пренесъл с 10 фута кръст. Оле Олесън и съпругата му Хелен се разхождаха от Арктическия океан до Тихия океан в Западна Канада, а след това през Канада до Атлантическия океан.

Те направиха на 40 километра на ден. Това е маратон всеки ден. Не е зле за един скорошен пенсионер. Един от най-добрите начини да се проучи как да се направи такава разходка е да се четат книги, написани от тези, които ги правят .

Обучение, планиране и преживели дълги разстояния

Както каза Лао Дзу преди повече от 2500 години, "Пътуване от хиляда мили започва с една стъпка." Вашето пътешествие на дълги разстояния започва с обучение и планиране много месеци предварително.

Нека вземем първата стъпка

Разходката на дълги разстояния е мечтана цел за много от нас. Бяхте построени за ходене. Ако отделите време за постоянно увеличаване на разстоянието, ще можете да постигнете мечтата си. Ще има препятствия по пътя. Вероятно ще получите мехури . Ще трябва да се справите с природата под формата на насекоми, топлина, студ, дъжд и хълмове. Просто имайте предвид крайната си цел.

Това е пътуването, а не дестинацията. По време на обучението си, както и на разходката си, ще откриете неща за себе си. Ще видите света и себе си по нов начин. Избягвайте пътя, който правите от първата крачка напред.

> Източник:

> Hoffman MD. Етиологична основа за практически стратегии за предотвратяване на образуването на мехури, свързани с упражненията. Текущи доклади за спортната медицина 2016; 15 (5): 330-335. Дой: 10.1249 / jsr.0000000000000297.