Предимства на тренировка за силите за бегачи

Добавете тренировка за усъвършенстване

Независимо дали сте нови или бяхте на работа от години, можете да се възползвате от силните тренировки. Някои бегачи се колебаят да силно влака, защото мислят, че ще ги направят обемисти и по-бавни. Но силовото обучение е изключително полезно за бегачите. Независимо дали искате да постигнете по-бързо или да отслабнете, можете да се възползвате от това да направите някои силови тренировки. Ето някои от многото му предимства:

1 - Ще бъдете по-ефективен бегач.

Марка X Снимки / Гети изображения

Ако някога сте имали дългосрочен план или състезание, когато формулярът ви се е разпаднал, когато се уморите в края, вие със сигурност ще се възползвате от тренировките за сила. Укрепването на сърцевината ви може да спомогне за подобряване и поддържане на текущата ви форма , което води до по-голяма ефикасност при работа. Това е особено важно за обучението за събитие на дълги разстояния, като например половин или пълен маратон, тъй като малките подобрения в ефективността могат да направят огромна разлика за всички тези мили.

2 - Това може да ви помогне да отслабнете или да поддържате теглото си.

Добавянето на по-чиста мускулна маса ще увеличи метаболизма ви, което означава, че ще изгорите повече калории както в покой, така и по време на тренировки. Много бегачи намират, че добавянето на тренировъчна тренировка към тренировъчния им режим увеличава усилията им за отслабване и им помага да преодолеят плато за загуба на тегло .


Още: Начини за стимулиране на метаболизма ви

3 - Ще увеличите издръжливостта си и ще намалите умората.

Сила тренировка помага на тялото по-добре да се справят със стреса на бягане. Мускулите ви ще могат да се представят по-дълго, преди да се уморят, което ще ви помогне да поддържате правилната си форма на действие. Подобряването на силата ви ще ви помогне да се преборите със стената или да се спуснете в края на състезанията на дълги разстояния.

4 - Ще тичаш по-бързо.

Подобряването на формата и издръжливостта ви води до по-бърз общ темп, така че тренировката за сила е отлична стратегия за подобряване на вашата скорост. Наблюдателите обикновено виждат подобрения в състезателното време доста скоро, след като добавят силово обучение към техните режими. И не е нужно да прекарвате часове в упражнения за укрепване. Дори само две или три 15- до 20-минутни тренировъчни сесии на седмица могат да изградят по-чиста мускулна маса.
Още: Как да работим по-бързо

5 - Ще намалите риска от наранявания.

По-ниските телесни и сърдечни упражнения са особено важни, когато става дума за намаляване на риска от нараняване. По-силните мускули на сърцето и краката означават, че ще поддържате правилната форма на действие по-дълго, така че ще намалите риска от болка в долната част на гърба или други проблеми, свързани с лоша форма на работа.

Много от раните, особено при коляното и бедрената кост, са резултат от мускулни дисбаланси или слабости. Ако чувствате болка или се притеснявате за биомеханичен недостатък или предшестващо нараняване, спортен лекар или физически терапевт може да препоръча конкретни упражнения, за да насочите към определени области.

Освен ползата от избягване на болката, не се наранихте също означава, че ще останете мотивирани да продължите да бягате и е по-вероятно да изградите последователен работещ навик и да продължите напред като бегач.

Още: Как да предотвратите текущи наранявания

6 - Работата ще се улесни.

Новите бегачи често питат: "Кога ще стартирате да се чувствате по-лесни?" Отговорът е различен за всички, но добавянето на силен тренинг за вашата рутина може определено да ускори процеса. Укрепването на мускулите на краката ви ще спомогне за увеличаване на вашата издръжливост, което означава, че можете да продължите по-дълго, без да се чувствате уморени. Начинаещите може да искат да редуват дните си на тренировка и тренировка, така че да не ги правят в същия ден.
Още: Кога се стартира по-лесно?

Вижте също: