10 ходене на грешки, за да се избегне

1 - 10 Грешки при ходене - ходите ли погрешно?

Разхождайки се с прави оръжия и преплитащи се - две грешки в едно !. Максим Лоран / Гети изображения

Разходката по правилния път може да ви даде по-добро здраве, фитнес и отношение. Той може да ви помогне да ходите по-бързо и по-гладко.

Разхождането по неправилен начин може да доведе до загуба на усилия или дори нараняване, да не говорим за подигравки. Ето 10 грешки, които трябва да се избягват.

Ще видите много, много примери за хора, които мислят, че вършат чудесна крачка напред, когато всъщност не се справят добре. Например, нашият модел по-горе е ходене с прави оръжия и пренатоварване. Това не й прави нищо добро и ще ви кажем защо.

2 - Грешка в ходенето - преодоляване

Пешеходна крачка - преувеличаващи и правилни крачки. Кенън и Амикман / Депозит

Overstriding

Когато пешеходците се опитват да ходят по-бързо, естествената наклонност е да удължите крачка напред , като достигнете по-далеч напред. Това води до тромава, безгрижна походка, удряща твърдо с краката. Вашите ръце болят и наистина не се ускорявате.

Лечението за преодоляване

Цялата сила на вашата разходка идва от бутане със задния крак и крака.

Резултатът ще бъде по-бързо крака и по-дълъг крачка, където ви прави някои добри - на гърба.

3 - Грешка в ходенето - грешните обувки

Правилните ходещи обувки. алтернативни снимки / Stockbyte / Гети изображения

Не всички "ходещи обувки" са подходящи за ходене. Ако това описва вашите обувки, вие се настройвате за плантарен фасциит , мускулни издърпвания и проблеми с коляното:

Лечението на неправилните ходещи обувки:

Подгответе се за подходящите обувки на техническа база за обувки в района. Експертните специалисти по обувки ще се погрижат да получите точната обувка за претоварване , достатъчно гъвкава за ходене, подходяща за подуване на краката на всеки, докато ходи.

4 - Грешка при ходене - ходене с плоски нозе

PeopleImages.com/DigitalVision/Getty Images

Вместо да се движите през стъпалото с крака напред от петата до петите, кракът ви се изравнява преждевременно и се приземявате с плоски стъпала. Или се борите с твърди, тежки обувки, или вашите гърди са прекалено слаби, за да ви позволят да се движите през стъпалото.

Симптоми

Лечението за примамване, хлътнали крака

Получете гъвкави обувки, които се огъват на топката на крака. Двойка обувки за бягане с ниска пета е най-добре.

За укрепване на гърдите, глезена и долния крак:

5 - Грешка при ходене - Не използвайте оръжието си

Използвайте ръцете си, когато ходите. Васко Миокович Фотография / Е + / Гети изображения

Това е ходене грешка, за да си ръцете все още на вашите страни, докато ходят или люлка, без да ги огъване.

Естествено е да премествате ръцете си, докато ходите, за да компенсирате движението на краката си. Но ако държите ръцете си твърди и изправени настрани, те се държат като дълго махало, което ви забавя. Можете да добавите енергия и скорост, като използвате ръцете си ефективно и по-естествено, като ги огънете и ги оставяте да се движат естествено напред и назад, докато вървите.

Ако държите ръцете си направо надолу по протежение на стените, може да забележите, че ръцете ви се раздуват доста по време на ходене, особено при топло време.

Лечението за ходене без движение на ръцете

Наведете ръцете си на 90 градуса и ги завъртете естествено напред и назад срещу движението на краката.
Раздвижване на ръката

6 - Грешка в ходенето - Див ръчен ход

Диво движение на ръката - права ръка и висока ръка. Дейвид Медисън / The Image Bank / Getty Images

Казаха ви, че е грешка да не използвате ръцете си, когато ходите, но го правиш погрешно.

Нашият модел прави два от тях - тя има права ръка на гърба, а ръката й се издига прекалено високо в предната люлка. Тя също е преувеличена.

Лечението за динамично раздвижване на ръката

Дръжте лактите си близо до тялото си и поклатете ръцете си най-напред назад и напред, сякаш сте достигнали портфейла си от задния джоб на гърба.

Тъй като те се появяват, ръцете ви не трябва да пресичат централната линия и трябва да излизат повече от гърдите ви.

Това движение на ръката ще даде сила на вашата разходка. Вашите крака обикновено се движат само толкова бързо, колкото ръцете ви.

Това движение ви позволява да се концентрирате върху силата от задния си крак без да губите движение пред тялото си. Също така изглежда много по-малко глупаво.

7 - Пешеходна грешка - Разходка с главата ти надолу

Руслан Дашински / Е + / Гети изображения

Винаги гледате надолу, висяте на главата си и се взирате в краката си. Или можете да се разхождате разсеяно , да проверявате мобилния си телефон често (или непрекъснато) по време на ходене.

Лечението: Потърсете!

Добрата стойка за ходене ви позволява да дишате добре и осигурява дълъг корпус, за да предотвратите проблеми с гърба, врата и раменете.

Брадичката при ходене - трябва да е успоредна на земята.

Очите ви трябва да се съсредоточат върху улицата или пистата на 10 - 20 фута напред. Ще избягвате кученцето доо-доо, ще намерите пукнатини на тротоара, ще забележите потенциални грабители и все пак ще събирате случайната монета.
Пешеходна поза

Докато нашите мобилни телефони предоставят богата информация и ни поддържат връзка, най-добре е да ги държим здраво в джоба, докато ходим. Получете Bluetooth слушалки, които ви позволяват да контролирате музиката си и да приемате или осъществявате повиквания при ходене, без да се налага да манипулирате мобилния си телефон.

8 - Грешка в ходенето - наклон

Голяма стойка за ходене. Гари Джон Норман / Източник на изображението / Гети изображения

Някъде четеш да се наведе напред, когато ходиш. Или може да се облегнете на бедрата си. Наклонът напред или назад, или задържането на гърба си, може да доведе до болки в гърба и да не допринесе за скоростта или добрата техника.

Лечението за наклон при ходене

Нашият модел тук има страхотна позиция за ходене, както и поддържане на главата си и добро движение на ръката.

9 - Грешка в ходенето - Грешно ходене

Ходене с подходящите ходещи дрехи. Герои изображения / Гети изображения

Грешка: Да, дрехите са важни, когато се разхождате. Ето някои често срещани грешки при избора на ходене .

Лек - правилното ходене дрехи

За удобство при ходене, облечете се в слоеве . Вътрешният слой трябва да бъде от плат като CoolMax или полипропилен, който ще изплюе потта от тялото ви, за да се изпари - не памук, който го държи в непосредствена близост до кожата. Следващият слой трябва да е изолиращ - ако се загреете, лесно се отстранява риза или пуловер. Външният слой трябва да бъде як, който е устойчив на вятър, и е водоустойчив или водоустойчив в влажен климат.
Как да сложа дрехите си
Обличане за ходене на гореща атмосфера

Бъдете видими в полумрака, зората и нощта : За да не се превърнете в качулка, носете защитна жилетка, отразяваща окото, купена в лодка за колоездене или бягане, или поставете рефлективни ивици върху вашето нощно ходене. Много обувки за бягане имат отразяващи елементи, но проучванията показват, че е най-добре да има няколко отражателни елемента, които да се виждат от всички посоки.
Най-добрите снимки за нощни разходки

Шапките са основно оборудване. Те ви изолират, за да се затоплите по-бързо. Те защитават горната част на главата ви от слънцето - област, където е трудно да се приложи слънцезащитно средство, освен ако не сте плешиви, но все още изгаряте. Шапките с козирки също предпазват лицето ви от излагане на слънце.

Облечи за успех в ходенето. Постоянното стоене за дълги периоди от време се свързва с голямо увеличение на здравните рискове, дори ако управлявате отделни тренировки. Облечете се в дрехи, за които се чувствате комфортно, за да се промъквате на кратки разходки всеки час, дори ако маршируват на място в кабината ви. Преминете към удобни обувки или донесете комфортни обувки, на които можете да се подхлъзнете, за да ходите по време на почивки и обяд.

10 - Грешка в ходенето - не пие достатъчно

Разходки с водни бутилки. andresr / Е + / Гети изображения

Не пиете достатъчно вода преди, по време и след ходене.

Лечението: Пийте чаша вода всеки час през целия ден, за да останете хидратирани. Десет минути преди разходката си, изпийте чаша вода.

По време на разходката си пийте чаша или повече вода на всеки 20 минути.

След като приключите, изпийте чаша или две чаши вода.

Избягвайте кофеиновите напитки преди ходенето, те причиняват загуба на течности, което ви кара да жадувате, както и да ви накара да вземете неудобни спирки по пътя.

При разходки над 2 часа използвайте спортна напитка за замяна на електролита и пийте, когато сте жадни.

При разходки на дълги разстояния пийте, когато сте жадни и не забравяйте да напълнете солта със спортна напитка, вместо да пиете само вода.

Още: Консумация на алкохол за дълги разходки

11 - Грешка в ходенето - прекалено тренировъчно и несвързващо

Износени?. Герои изображения / Цифрова визия / Гети изображения

Ходиш и ходиш и ходиш. Но сте загубили ентусиазма си. Чувствате се уморен, раздразнителен. Винаги имате болки и болки. Може да го прекалявате.

Лекарството: