Добре ли е да проведете състезание с блясък?

Вие сте тренирали да управлявате първите си 5K от месеци. Но със състезанието само на няколко дни сте разработили дънки. Това означава ли, че трябва да излезете от състезанието, или е добре да бягате въпреки болката? Ето някои неща, за които трябва да помислите, за да се замислите.

Какво е Shin Splint все пак?

Дънната шийка е точно това, което звучи - болка в предната част на долния крак.

Според клиника "Майо" болката обикновено се причинява от претоварване на тибията (костите на шията) и мускулите и сухожилията, които я заобикалят и поддържат. Медицинският термин за гръбначен шини е синдром на медиаалния стрес. Това е често срещано нараняване сред бегачите, както и танцьори и хора, които наскоро се присъединиха към военните и преминават през интензивно физическо обучение.

Освен болезненост или болка по вътрешната страна на шийката, може да имате нежност и леко подуване в района. През повечето време болката ще изчезне, когато спрете да упражнявате.

Да се ​​изпълнява или да не се изпълнява

Преди да хвърлите кърпата, направете всичко възможно, за да облекчите болката и да лекувате нараняването. Първо, спрете обучението. Ако продължавате да бягате, може да ви накара да извършите по-сериозно нараняване.

Използвайте протокола RICE, за да облекчите болката. ОРИЦ е стока за почивка (която вече не се изпълнява от тичане), лед, компресия и височина. Също така можете да помислите за приемането на лекарства за борба с болката като тиленол (ацетаминофен) или мотрин (ибупрофен).

Протягането на телесните мускули също може да осигури известно облекчение, тъй като понякога болката на болката може да бъде резултат от стегнати мускули.

В деня преди състезанието си отидете за кратко, за да видите как се чувстват долните крака. Прекарайте най-малко 10 минути, за да се затопли: Леките шипове често изчезват, след като мускулите на долните крака се затоплят.

Ако обаче болката от болката се влоши, докато продължавате да бягате, или ако е толкова лошо, това ще ви накара да промените хода си, това е знак, че не трябва да продължавате и че трябва да пропуснете предстоящото състезание. Може да имате нараняване, което може да стане още по-сериозно без подходящо лечение.

Всъщност, ако сте се справили с болката в продължение на две седмици или повече и тя не е станала по-добра с почивка, лед и OTC болкоуспокояващи, вероятно е добра идея да видите лекар .

Противопоставяне

Независимо дали се чувствате достатъчно добре, за да се присъедините към състезанието или не, ще искате да направите всичко, което може да продължите напред, за да предотвратите бъдещи шини . Някои съвети:

> Източник:

> Майо клиника. "Болести и условия: Shin Splints". 21 юли 2016 г.