Стратегии за ходене за цялостно здраве

Ходене за фитнес и здраве

Ходенето е повече от просто начин да се разхождате. Разходката с всякаква скорост е начин да подобрите своята фитнес, да изгорите калории и да намалите рисковете за здравето от неактивност . Разхождайки кучето, ходейки в парка или просто ходейки около квартала си с лесен ход, вие държите активни и може да ви помогне да извлечете ползи.

Получавате още повече ползи за здравето, фитнес и загуба на тегло, като се разхождате с бърз ходене , който ви поставя в зоната на упражняване с умерена интензивност.

Можете да се научите да ходите по-бързо, като използвате правилната стойка, движението на ръката и крачка. Експертите препоръчват бърз ход за 30 минути на ден, пет или повече дни седмично, за да се намалят рисковете за здравето.

Топ 10 неща, които трябва да знаете за ходене

1. Ходенето може да ви помогне да изгорите мазнините и да отслабвате : Когато ходите повече от 45 минути с бързи темпове, тялото ви трябва да изгаря складирана мазнина. Това ви помага не само да отслабнете, но и да изгубите излишната телесна мазнина .

2. Не можете да ходите на дясно : Трябва да работите върху добра стойка за ходене, движение на ръката и движение на краката, за да извлечете максимума от ходенето на тренировка. Избягвайте тези 10 ходещи грешки, за да получите най-добри резултати .

3. Нуждаете се от подходящите обувки за разходка : Докато можете да се разхождате в почти всички обувки, ще можете да ходите по-добре с плоски, гъвкави атлетични обувки, които пасват добре .

4. Педометър или фитнес група могат да ви мотивират да ходите по-навътре : Независимо дали носите крачкомер или старо училище , вероятно ще ходите повече, ако следите стъпките ви всеки ден. Ако сте регистрирали 10 000 стъпки на ден , вероятно сте изпълнили препоръчителните цели за активност.

5. Пешеходна пътека дава добра тренировка : Можете да избегнете атмосферните условия и други външни опасности при ходене, като се наслаждавате на тренировъчни тренировки .

6. Можете да ходите на 5K, 10K, Half Marathon или Marathon : Състезанията не са само за бегачи. Много събития са добре дошли за проходилки, бързи и бавни. Ето как да тренирате за 5K (3.1 мили) , 10K (6.2 мили) , половин маратон (13.1 мили) , или маратон (26.2 мили) разходка .

7. Разходката е добра за много здравни условия : Разходки за 30 минути на ден, пет пъти седмично се препоръчва за хора с артрит и за хора с диабет . Редовното ходене се препоръчва за предотвратяване или управление на много здравословни проблеми .

8. Можете да ходите самостоятелно или с ходене на приятели : Нямате нужда от екип да се забавлявате, но може да бъде чудесен начин да се свържете с другите, ако желаете. Разхождайки се сами или с кучето си, това е добър начин за бърза тренировка или разходка за по-дълъг преход , но също така можете да се разхождате с приятели или да се присъедините към ходещ клуб .

9. Разходка може да подобри настроението ви : Разходката може да помогне за облекчаване на стреса, подобряване на настроението ви и да ви позволи да мислите по-ясно.

Възможно е да има още повече предимства, ако ходите в парк или природна зона.

10. Можете да се насладите на различни разходки : Не е нужно да правите една и съща разходка всеки път. Ако промените скоростта и интензивността си, можете да получите повече фитнес предимства. Използвайте тези шест ходене тренировки, за да го разбърка.

Ако сте готови да започнете да ходите

Независимо дали сте на път да започнете пешеходна програма или сте ходили редовно, плаща се да работите върху ходенето и стъпката, за да получите най-много ползи. Начинателите трябва първо да се подготвят с проверка и правилните дрехи и обувки . След това всеки може да се възползва от най -добрата техника за ходене, поемане на ръце и стрес. Използвайте график, за да изградите времето за ходене и да практикувате техниката си.

Много хора ходят на бягаща пътека за тренировка на закрито. На открито, можете да улучите любимата си пътека и да добавите полюсите за фитнес и да се насладите на скандинавското ходене , ако искате.

Живейте по-добре, като ходите

Ако ходите повече всеки ден, ще пожънете ползите за здравето от намаляването на неактивността и физическата активност.

Ходенето може да обогати живота ви и по други начини.

Следващи стъпки за вашия ходене живот

След като сте ходили по-у дома, по работа или по училище, сега можете да пожелаете да предприемете по-предизвикателна разходка или да започнете да проучвате пеша.

Словото от

Ще се справиш. Започнахте да ходите, преди да можете да говорите в пълни изречения. Изградете своя ходене по време и скорост постепенно. Започнете с 10 - 15 минути пеша. Щом се чувствате добре, увеличете времето си за няколко минути за всеки излет. Бавно и стабилно печели състезанието. Не забравяйте, че при всяка скорост вие плъзвате всички, които просто седят и мислите, че трябва да се упражняват. Да, ходенето е истинско упражнение .

Ако се задържите в него, ще откриете тренировъчни ефекти, които ще нахлуят. Ще можете да ходите по-бързо и да се справите с хълмовете. Това, което изглеждаше невъзможно преди два месеца, е нещо, което можете да направите без стрес. Ще се насладите на увереността да знаете колко далеч можете да го направите на собствените си крака .

> Източници:

> Насоки за физическа активност за 2008 г. за американците: Бъдете активни, здрави и щастливи: Бъдете активни, здрави и щастливи . Вашингтон, САЩ: Департамент по здравеопазване и човешки услуги в САЩ; 11 декември 2008 г.

> Асоциация на американските диабетици. Walking - чудесно място за начало! http://www.diabetes.org/food-and-fitness/fitness/types-of-activity/walking-a-great-place-to-start.html. 19 май 2015 г.

> CDC. Физическа активност за здравословно тегло. http://www.cdc.gov/healthyweight/physical_activity/index.html. 15 май 2015 г.

> CDC. Физическа активност за артрит. http://www.cdc.gov/arthritis/basics/physical-activity-overview.html.May 9, 2016.

> Депресия (основно депресивно разстройство) депресия и тревожност: Упражнението облекчава симптомите. Майоклиниката . Октомври 2014 г. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/depression/in-depth/depression-and-exercise/art-20046495.